Vučević: Sutra pada vlast u Novom Sadu
Foto: Radio 021

Vučević: Sutra pada vlast u Novom Sadu

Srbija -
3. septembra biće objavljen koalicioni sporazum nove većinske koalicije i naredne nedelje trebalo da bude promenjena vlast u tom gradu

BEOGRAD - Predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) u Novom Sadu Miloš Vučević izjavio je danas da će u ponedeljak 3. septembra biti objavljen koalicioni sporazum nove većinske koalicije i da bi naredne nedelje trebalo da bude promenjena vlast u tom gradu.

"Mi ćemo sutra objaviti koalicioni sporazum između pet odborničkih grupa koje imaju 42 odbornika od 78, koliko ih ima u Skupštini Novog sada, i očekujem da će naredne nedelje i formalno doći do promene vlasti u Novom Sadu", rekao je Vučević za Radio Beograd.

On je dodao da je prema postignutom koalicionom sporazumu "nesporno" da će gradonačelnik Novog Sada biti iz SNS, a predsednik Skupštine iz Socijalističke partije Srbije. Prema njegovim rečima predsednica Skupštine Novog Sada Aleksandra Jerkov morala bi da zakaže nastavak zasedanja Skupštine Novog Sada najkasnije za utorak, ali u slučaju da se to ne desi, u skladu sa poslovnikom sednicu može da zakaže većina odbornika. "Odbornici koji budu prisutni biraju privremenog predsedavajućeg koji vodi sednicu do izbora novog predsednika Skupštine", rekao je Vučević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track