SNS: Pavličić će biti smenjen po zakonu

Sutra promena vlasti u Novom Sadu

SNS: Pavličić će biti smenjen po zakonu

Srbija -
Odlučno, demokratskim sredstvima, SNS će se suprostaviti pokušajima gospodina Pavličića da na protivzakonit način nastavi da upravlja Novim Sadom, poručio je Gradski odbor naprednjaka

NOVI SAD - Gradski odbor Srpske napredne stranke saopštio je danas da će novoformirana skupštinska većina na zakonit način smeniti gradonačelnika Igora Pavličića i aktuelnu gradsku vlast. "Novoformirana skupštinska većina će u narednom periodu, na zakonit i jedini legitiman način, smeniti najneuspešnijeg gradonačelnika u istoriji Novog Sada i vlast koju reprezentuje", navodi se u saopštenju Gradskog odbora SNS.

Novosadski naprednjaci ističu da "intervju koji je Pavličić dao "Dnevniku" najbolje pokazuje do koje mere su on sam i stranka koju predstavlja izgubili politički kompas". SNS će, kako najavljuje u saopštenju, sa svoje strane učiniti sve da promena vlasti protekne u demokratskoj atmosferi.

"Odlučno, demokratskim sredstvima, SNS će se suprostaviti pokušajima gospodina Pavličića da na protivzakonit način nastavi da upravlja Novim Sadom", poručio je Gradski odbor. Naprednjaci Novog Sada ocenjuju da je simptomatično što Pavličić u isto vreme poručuje da će mirno predati vlast ukoliko se pojavi nova skupstinska većina, a sa druge strane priželjkuje uvođenje prinudne uprave u gradu Novom Sadu.

Iz Gradskog odbora SNS navode da je nejasno kako Pavličić očekuje rešenje problema od onih koje optužuje za zloupotrebu funkcija u vladi, imajući u vidu činjenicu da prinudnu upravu imenuje republička vlast. "Stanje političke nestabilnosti koje priželjkuje Pavličić zapravo predstavlja pokušaj bega od suočavanja sa zakonom zbog korupcionaških afera u koje je umešan", piše u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja