Pavličić: Vanredni izbori?
Foto: Beta

Pavličić: Vanredni izbori?

Srbija -
Ne isključujem mogućnost prevremenih izbora u Novom Sadu. Bilo bi dobro da vidimo šta naši sugrađani misle o svim ovim dešavanjima, pritiscima i narušavanju izborne volje, rekao je gradonačelnik Novog Sada

NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić izjavio je da bi se kriza vlasti u Novom Sadu mogla okončati i vanrednim izborima ukoliko se ne formira nova većina i ocenio da bi bilo dobro da se proveri šta građani Novog Sada misle o onome što se u gradu dešava, od početka kampanja “upodobljavanja gradske vlasti".

Ne isključujem mogućnost prevremenih izbora u Novom Sadu. Bilo bi dobro da vidimo šta naši sugrađani misle o svim ovim dešavanjima, pritiscima i narušavanju izborne volje, rekao je on.

Uostalom, kako je istakao, novi izbori su i jedina opcija ukoliko u gradskom paralementu ne bude uspostavljena nova većina, a pre nekoliko dana smo videli da taj pokušaj nije uspeo. A, ako se nova većina ne uspostavi u Skupštini grada, slede privremene mere i raspisivanje vanrednih lokalnih izbora, rekao je Pavličić.

Pavličić je poručio i da će Demokratska stranka u Novom Sadu i dalje insistirati na odbrani izborne volje građana od 6. maja.

"Pa nije nama Srpska napredna stranka dala vlast da joj je mi predamo. Nama su vlast poverili građani Novog Sada. Ako na sledećoj sednici Skupštine grada više ne budemo imali tu većinsku podršku, naravno da ćemo se povući s vlasti", rekao je Pavličić.

On je rekao da ne vidi razlog za ovakvu političku histeriju kojom se narušava ugled i stabilnost grada, samo zato da bi vlast preuzele stranke koje vladaju i na republičkom nivou i da se podeli plen.

Na pitanje da li će do 12. septembra biti zakazan nastavak sednice pokrajinske Skupštine koja je odložena pre nekoliko dana, Pavličić je rekao da se većina dobija i gubi u skupštini.

I mi ćemo svakako poštovati novu većinu ukoliko se ona potvrdi u Skupštini grada, maglasio je Pavličić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track