KONKURS ZA NOVINARSKU NAGRADU "BILJANA BOSNIĆ OGNJENOVIĆ": Sećanje na prerano preminulu novinarku
Foto: BBO fondacija

KONKURS ZA NOVINARSKU NAGRADU "BILJANA BOSNIĆ OGNJENOVIĆ": Sećanje na prerano preminulu novinarku

Srbija -

Fondacija "Biljana Bosnić Ognjenović" objavila je konkurs za nagradu "Biljana Bosnić Ognjenović", koja se dodeljuje za najbolju reportažu, tekstualnu ili video, o destinaciji u Srbiji.

Nagrada, kako su naveli iz Fondacije, sadrži plaketu i novčani iznos od 100.000 dinara, a pravo da konkurišu imaju novinari, kao i studenti svih fakulteta u Srbiji. Prijave na konkurs mogu se slati do 15. jula 2022. godine na e-mail adresu: fondacijabbo@gmail.com.

- Radovi koji konkurišu ne smeju biti već objavljivani niti nagrađivani. Svaki kandidat može da konkuriše samo sa jednom reportažom. Pisana reportaža može da sadrži najviše 10.000 karaktera i 3-4 fotografije, dok video može da traje do 15 minuta. Pobednik će biti proglašen 21. jula 2022. godine, dok će nagrada biti uručena 27. septembra 2022. godine, na Međunarodni dan turizma - navodi se na sajtu Fondacije.

Kako se dodaje, u saradnji sa turističkim organizacijama Pirota, Soko Banje i Loznice, biće dodeljenje i četiri specijalne nagrade i to: vikend za dvoje u planinarskom domu Dojkinci na Staroj planini, vikend za dvoje u Soko Banji, dok TO grada Loznica nagrađuje 2 reportaže ili članka o Loznici boravkom u Tršiću, tri dana za 2 osobe, pun pansion. Biljana Bosnić Ognjenović je bila novinarka sa dugogodišnjim iskustvom u polju turizma koji je tokom vremena postao njena uža specijalnost. Kao jedna od najboljih mladih turističkih novinarki iza sebe je ostavila brojne novinarske reportaže, putopise i intervjue sa eminentnim ličnostima iz sveta kulture i umetnosti, kao i sa ekspertima iz oblasti kulinarstva, ugostiteljstva, turizma i hotelijerstva.

Diplomirala je novinarstvo na Fakultetu političkih nauka u Beogradu 2008. i na istom, 2012. godine, uspešno završila master studije na smeru Komunikologija. Za deset godina novinarske karijere u časopisu "Turistički svet" radila je na razvoju i promociji srpskog turizma, hotelijerstva i ugostiteljstva. Fondaciju "Biljana Bosnić Ognjenović, koja je preminula u 34. godini, osnovala je njena porodica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track