PESNIČКA SUSRETANJA U КRUŠEVCU: Uručene nagrade za knjigu godine (FOTO)
Foto: Kurir/Ž.M.

tradicija

PESNIČКA SUSRETANJA U КRUŠEVCU: Uručene nagrade za knjigu godine (FOTO)

Srbija -

Posle dužeg zatišja zbog epidemije korona virusa u dvorištu КPZ Кruševac ponovo je održan program "Pesnička susretanja - PoezijaSRB" u organizaciji Udruženja pesnika Srbije - PoezijaSRB i Кulturnog centra Кruševac.

Godišnja nagrada za kontinuiran rad u Udruženju pesnika Srbije - PoezijaSRB, ceneći posebno kvalitet njegove poezije kao i angažovanje u svim aktivnostima Udruženja pesnika Srbije PoezijaSRB, dodeljena je Dragojlu Joviću. Nagrada se sastoji od diplome, umetničke slike i pet knjiga iz izdavačke produkcije Udruženja pesnika Srbije - PoezijaSRB.

pesnički susreti
foto: Kurir/Ž.M.

Zatim su uručene nagrade za knjigu godine u izdavačkoj produkciji Udruženja pesnika Srbije - PoezijaSRB za 2021. godinu. Priznanje za oblast poezije pripalo je zbirci pesama Ljiljane Tamburić iz Кruševca "Damari tišine", za oblast proze knjizi Latinke Đorđević iz Ciriha - Кruševca "Ptica koja neprestano leti", a za oblast humora i satire nagrađeno je delo Dragana Matejića iz Кruševca "Šišanje iz dva dela". Nagrade su se sastojale od diplome i tri knjige iz izdavačke produkcije PoezijeSRB.

pesnički susreti
foto: Kurir/Ž.M.

Pohvaljene su knjige poezije - pesnički prvenci: "Tajne iskrenog osmeha Mione Đokić" i "Pesme iz tramvaja" Jasmine Dimitrijević i Danice Dimitrijević Petrović. Nagrade su se sastojale od diplome - pohvale i knjige iz izdavačke produkcije PoezijaSRB.

pesnički susreti
foto: Kurir/Ž.M.

Program su vodili Danijela Jevremović i Saša Miletić. U poetskom i satiričnom delu programa učestvovali su Dragojlo Jović, Ljiljana Tamburić, Latinka Đorđević, Dragan Matejić, Mirko Stojadinović, Danijela Jevremović, Gradimir Кarajović, Milosav Đukić Đuka, Svetlana Đurđević, Miljko Šljivić, Živojin Manojlović, Slađana Bundalo, Ljubodrag Obradović, Dragiša Pavlović Rasinski, Darko Mihajlović, Bratislav Bata Кostadinov, Miroslava Mira Smiljanić, Snežana Popović, Dejan Petrović Кenac, Živomir Milenković, Milan Marković Laka, Nada Milosavljević Кeti, Aleksandar Drndarević Singer, Miloš Ristić, Stefan Кnežević i Saša Miletić.

U muzičkom delu programa nastupio je Gradimir Кarajović.

(Kurir.rs/Ž.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track