00:12

Jak grad tukao po ivanjičkim selima duže od deset minuta, obelele livade usred proleća: Nevreme obralo maline na pojedinim imanjima, strelci reagovali sa sedam raketa (VIDEO)

nepogoda

NEVREME OPUSTOŠILO ZAPAD SRBIJE Ovoliko veliki grad nije skoro padao TUKAO DOBRIH DESETAK MINUTA (FOTO/VIDEO)

Srbija -

Tokom popodnevnih sati jako olujno nevreme zahvatilo je sela smeštena na planinama Javor i Golija na području između Ivanjice i Sjenice.

Pričinjena je materijalna šteta pre svega na usevima i zasadima maline.

- Jak grad veličine veće od lešnika tukao je dobrih desetak minuta. Nije bio toliko krupan koliko je bio intenzivan i za samo nekoliko minuta obelele su okolne livade. Najveća šteta pričinjena je na malinama čija berba počinje za manje od mesec dana - rekao je Nifo Papić iz Sjenice koji se u trenutku nevremena našao u selu Erčege gde je grad intenzivno padao.

grad, Ivanjica
foto: Rina.rs

Osim Erčega jako nevreme protutnjalo je i kroz sela Smiljevac i Кovilje koja su takođe poznata po velikim plantažama malina.

- Protivgradni strelci su dejstvovali na vreme i ispaljeno je sedam protivgradnih raketa. Još nemamo prijave o eventualnoj velikoj materijalnoj šteti. Ukoliko ih bude bilo komisija će kao obično izaći na teren i sačiniti zapisnik kako bismo našim meštanima izašli u susret koliko smo u mogućnosti - rekao je predsednik opštine Ivanjica Momčilo Mitrović.

Prema najavama meteorologa, nevreme se očekuje tokom poslepodnevnih sati i u ostalim delovima Zapadne Srbije.

(Kurir.rs/Rina)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track