POČINJE FESTIVAL “VILA” NA FRUŠKOJ GORI: Manifestacija u slavu velike srpske heroine Milice Stojadinović!
Foto: NSEPK V. Veličković_

POČINJE FESTIVAL “VILA” NA FRUŠKOJ GORI: Manifestacija u slavu velike srpske heroine Milice Stojadinović!

Srbija -

U okviru programskog luka “Heroine” a u slavu velike srpske heroine prošlosti, pesnikinje, gitaristkinje, novinarke i borkinje Milice Stojadinović Srpkinje, publika će imati priliku da uživa u bogatom kulturnom programu festivala „Vila“ koji se održava na Fruškoj gori u Vrdniku (Fruške Terme Resort) od 3. do 5. juna.

Festival „Vila” će u Vrdnik dovesti gotik vilu Tarju Turenen, vile klasične muzike – violinistkinju Simon Lamsmu koja nastupa sa Cameratom academicom i violistkinju Tabeu Cimerman, četiri vile koje čine bend Warpaint, Jenny from Ace of Base, ali i regionalne vile Natali Dizdar, Kaliopi, Amiru Medunjanin uz Vojvođanski simfonijski orkestar, koje će nastupima doprineti bajkovitoj festivalskoj atmosferi.

Festival Vila, Novi Sad
foto: Tim Tronckoe

Anica Dobra, Nataša Miljković i Nataša Šolak, čitaće deci bajke i ispričati stare priče u novom ruhu, a u okviru književnog programa održaće se i 46. manifestacija „Milici u pohode“ Kulturnog centra Vojvodine “Miloš Crnjanski”.

Festival Vila, Novi Sad
foto: Promo

Posetioci će imati priliku da uživaju i u teatru jer će Nataša Ninković i Zoran Cvijanović igrati predstavu „Prah”, u režiji mladog priznatog reditelja Veljka Mićunovića. Prikazaće se i jedan od filmova koji je u poslednje vreme pobrao sve simpatije publike – „Leto kad sam naučila da letim”, a održaće se i brojni drugi događaji prvenstveno za najmlađe posetioce – poligon spretnosti, igre poput bilijara nogom, frizbija i puštanja zmajeva na vetru uz poseban deo koji će biti fokusiran na edukaciju dece na temu finansijskog opismenjavanja.

Festival Vila, Novi Sad
foto: Promo

Sve ovo i još mnogo različitih programa deo su festivala „Vila“ u okviru programskog luka „Heorine“ koji se bavi ženskim stvaralaštvom, podsticanjem i promovisanjem ženske kulture i umetnosti.

Festival Vila, Novi Sad
foto: Promo

Povodom organizacije festivala JGSP Novi Sad obezbedio je besplatan prevoz na relaciji Novi Sad – Vrdnik (Fruške Terme) – Novi Sad, za dane trajanja festivala od 3. do 5. juna. Prevoz će se obavljati iz Novog Sada sa Železničke Stanice (plato ispred ulaza u Ž. Stanicu) do Hotela Fruške Terme u Vrdniku.

Festival Vila, Novi Sad
foto: Printscreen

Partner programa „Vila” i programskog luka „Heroine” je Erste banka. Više detalja o samom festivalu, satnice, mapu ali i informacije o četiri predviđena autobuska stajališta, možete pronaći na sajtu novisad2022.rs

Festival Vila, Novi Sad
foto: Printscreen

Grad Novi Sad

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track