Najnovije vesti

NOVOSADSKE MUZIČKE SVEČANOSTI! Osam dana uživanja u orkestarskom i kamernom muziciranju, ali i savremenoj "world" muzici
Foto: Grad Novi Sad

Nomus - od 20. do 27. oktobra

NOVOSADSKE MUZIČKE SVEČANOSTI! Osam dana uživanja u orkestarskom i kamernom muziciranju, ali i savremenoj "world" muzici

Srbija -

U Novom Sadu od 20. do 27. oktobra će biti održan 42. Međunarodni festival umetničke muzike “Novosadske muzičke svečanosti - Nomus 2022”.

Tokom osam dana ovogodišnjeg NOMUS-a, Novi Sad će poželeti dobrodošlicu uglednim ansamblima i solistima iz naše zemlje ali i iz još osam evropskih i svetskih zemalja.

Nomus će ponuditi publici i bogato orkestarsko i kamerno muziciranje, ali i tri drugačija programa scenske i savremene „world“ muzike. Programi će se odvijati u Sinagogi i u Srpskom narodnom pozorištu a karte su već u prodaji.

- Uvek je zadovolјstvo pričati o Nomusu, jer svake godine taj festival uspe da iznedri zaista kvalitetne umetničke sadržaje i da zadovolјi i najzahtevnije muzičke ukuse. Raduje nas što će osam dana u Novom Sadu muzika biti u centru pažnje i što će publika imati priliku da doživi ono najbolјe u umetničkoj muzici, ali i u pratećim sadržajima, odnosno interesantnim programima malo drugačijeg karaktera. Ugostićemo ansamble iz brojnih zemalјa i sve to dobija ove godine i poseban značaj, jer smo Evropska prestonica kulture. Tokom Nomusa bićemo i prestonica umetničke muzike, i veoma smo zadovolјni što takav program čini srž novosadske kulturne lične karte. Nomus je naš brend, nešto što stvarno vredi i pokazuje da istinski kao grad zavređujemo evropsku i svetsku pažnju na polјu kulture – istakao je član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić.

1 / 4 Foto: Grad Novi Sad

Glavni i odgovorni urednik Festivala Milan Radulović zahvalio se Gradu Novom Sadu na pokrovitelјstvu i dugogodišnjoj podršci i najavio da će svojevrstan odjek ovogodišnjeg Nomusa biti fantastičan koncert početkom novembra i dodao da je za otvaranje priređen spektakl te je siguran da će publika poneti sa ovogodišnjeg NOMUS-a jake i pozitivne utiske.

Detalјne informacije o programu Nomusa mogu se pronaći na sajtu.

Grad Novi Sad

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track