SLAVA KOLA SRPSKIH SESTARA U VRANJU: Humanost, darivanje i snaga dobrote krase ove žene
Foto: Kurir/T.S.

sveta petka

SLAVA KOLA SRPSKIH SESTARA U VRANJU: Humanost, darivanje i snaga dobrote krase ove žene

Srbija -

Kolo srpskih sestara u Vranju obeležilo je Svetu Petku jednu od najcenjenih svetica u pravoslavlju. Svečana liturgija je održana u porti istoimene crkve u tom gradu kao i sečenje slavskog kolača.

Predsednica Kola srpskih sestara u Vranju, doktorka Gordana Đorđević ističe da je Sveta Petka slava koju Kolo slavi već 30 godina, jer je pre 30 godina Kolo obnovilo svoj rad.

"Rad Kola obnovljen je na Sveta Petku 1992. godine. Tada smo slale pomoć područjima koja su bila zahvaćena ratom, pomagale izbegla lica", napominje dr Đorđević.

Ona je podsetila da Kolo srpskih sestara u Vranju od obnove svog rada na ovim prostorima1992. godine pomaže konstanto decu, porodice i sve one kojima je pomoć potrebna.

slava, Sveta Petka, SNS, Vranje
foto: Kurir/T.S.

Predsednica Kola srpskih sestara u Vranju od njegove obnove je dr Gordana Đorđević, apsolutni svedok svih događaja vezanih za Kolo srpskih sestara u Vranju i Srbiji unazad 30 godina.

Ona je istakla da je Kolo postalo deo Sabora kola srpskih sestara koji obuhvata većinu kola u Srbiji, Crnoj Gori, Republici Srpskoj i dijaspori.

"Da budemo u jednoj istoj priči na jednom lepom zadatku na putu dobročinstva i milosrđa", poručila je predsednica Kola srpskih sestara dr Gordana Đorđević.

Humanost, darivanje i snaga dobrote krase ove žene, članice Kola srpskih sestara, koje su zadužile Vranje.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track