ĐURIĆ: Za deset godina izgradili smo pet novih vrtića, a samo u izgradnju novog uloženo 230 miliona dinara
Foto: Grad Novi Sad

Novi vrtić na Sajlovu jedan od najlepših

ĐURIĆ: Za deset godina izgradili smo pet novih vrtića, a samo u izgradnju novog uloženo 230 miliona dinara

Srbija -

Na Sajlovu je izgrađen novi vrtić „Plava zvezda“ ukupne površine 1766 m2 u koji je upisano 208 dece, naveo je gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.

- Grad je u izgradnju uložio blizu 230 miliona dinara, a u opremanje 14 miliona dinara, od kojih je šest miliona obezbedila Fondacija „Novak Đoković“ na čemu smo neizmerno zahvalni. U vrtiću je zaposleno tridesetoro novih ljudi. Za deset godina izgradili smo pet novih objekata Predškolske ustanove, a u 11 smo proširili kapacitete. Kada sledeće godine budu završeni vrtići u naselju Adice i u Ulici Miše Dimitrijevića, lista čekanja bi trebala da se svede na minimum.

Grad Novi Sad, Milan Đurić
foto: Grad Novi Sad

Kada je u pitanju dalje ulaganje veoma sam ponosan na činjenicu da planiramo izgradnju škole u ovom naselju i da smo trenutno u fazi rešavanja imovinsko – pravnog statusa zemljišta koje nam je potrebno za izgradnju škole, vrednosti 64 miliona dinara, nakon čega ćemo izdvojiti sredstva za izradu projektno – tehničke dokumentacije.

1 / 5 Foto: Grad Novi Sad

Nastavljamo vredno da radimo na tome da uvek imamo potrebu za izgradnjom novih vrtića, poput ovog u Sajlovu, jer to znači da mladi ljudi ostaju u našem gradu, u našoj zemlji, jer nam je svima cilj da nam otadžbina bude najbolji mogući dom.

Grad Novi Sad

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track