SVEGA IMA OSIM SNEGA: Zimska služba u Loznici spremna (FOTO)
Foto: Kurir/T.I.

SVEGA IMA OSIM SNEGA: Zimska služba u Loznici spremna (FOTO)

Srbija -

Od 1. novembra počela je zvanično zimska služba koja traje sve do prvog aprila, ukupno 151 dan. Tim povodom je u krugu KJP "Naš dom" obavljena smotra mehanizacije koju koristi zimska služba, a iz JP "Loznica razvoj", koje je zaduženo za njen rad, kažu da su potpuno spremni i da, što se njih tiče, sneg može i odmah da padne. Kao i prethodnih godina javne površine i trotoare od snega čistiće radnici "Našeg doma" koji je predstavio čime sve raspolaže dok je za prohodnost saobraćajnica nadležno PZP "Valjevo".

Prema rečima Janka Aleksića, direktora "Našeg doma", spremni su za ono što zima donosi i sva vozila su pripremljena za predstojeći posao.

- Naše je da na području Loznice, Banje Koviljače i Lešnice, u vreme snega budu očišćeni pešački prelazi, mostovi, prilazi bolnici, gradskoj upravi, svim javnim ustanovama, policiji, obdaništima i školama, odnosno sve površine kojima se pešaci najviše kreću. Ukoliko je potrebno reagujemo i u udaljnim seoskim mesnim zajednicama ako treba raskrčiti put do nekog domaćinstva, lokalnog groblja i slično - kazao je on.

Loznica, sneg, čišćenje snega
foto: Kurir/T.I.

Za predstojeću borbu sa snegom i ledom spremno je pored mehanizacije i 25 radnika, a preduzeće je pripremilo 60 kubika peska za posipanje, 13 tona industrijske soli i dve tone kalcijum-hlorida za pločnike po gradu kako bi se izbeglo oštećivanje tih površina posipanjem soli i peska. Obezbeđen je i neophodan materijal za održavanje prohodnim 225 kilometara putne mreže, puteva i ulica na kojima je najveća frekvencijom vozila za šta je spremno sto tona industrijske soli, a nabavljeno je i 250 kubika mešanog agregata, šljake i soli koji se posipa po lokalnim putevima, dok se u gradskim ulicama gde postoji kišna kanalizacija isključivo koristi industrijska so.

Prvo se čiste glavni, prioritetni pravci, a onda putevi sa manjom frekvencijom, kazao je Nikola Dragićević, direktor iz JP "Loznica razvoj", nadležnog da sve funkcioniše besprekorno. Za zimsku službu koja brine o saobraćajnicama spremno je pet kompleta vozila plus građevinska mehanizacija. Dragićević apeluje na vozače da vode računa gde parkiraju automobile jer ponekad ometaju rad mehanizacije i apeluje na građane da u slučaju većih padavina očiste sneg ispred svojih lokala i time zimskoj službi pomognu da grad što pre bude prohodan u zimskim mesecima. Prethodnih zima nije se desilo, kažu nadležni da neki putni pravac zbog snega bude neprohodan, ili zatvoren i da se autobuski saobraćaj nije mogao obavljati.

Loznica, sneg, čišćenje snega
foto: Kurir/T.I.

Gosti "Našeg doma" bili su mališani iz Predškolske ustanove "Bambi" koji su videli koje to sve mašine čiste njihov grad kad se sve zabeli.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track