VEROVALI ILI NE, OVA ZGRADA POSTOJI 9 GODINA, KAD IM JE OPŠTINA I IZDALA DOZVOLU: Ministar Vesić o nestvarnoj sceni iz Tutina FOTO
Foto: Twitter Printscreen

evo koje je naređenje odmah izdao

VEROVALI ILI NE, OVA ZGRADA POSTOJI 9 GODINA, KAD IM JE OPŠTINA I IZDALA DOZVOLU: Ministar Vesić o nestvarnoj sceni iz Tutina FOTO

Srbija -

BEOGRAD - Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić oglasio se na svom Tviter nalogu posle fotografije iz Tutina koja kruži društvenim mrežama a na kojoj se vidi višespratnica izgrađena nad samim koritom sada nabujale reke.

Tutin se inače nalazi na dve reke - Ibar i Vidrenjak, a zgrada sa slike podignuta je bukvalno nad koritom dok voda protiče ispod nje.

Tim povodom Vesić napisao sledeće:

- Ovaj objekat postoji devet godina i verovali ili ne tada im je izdata građevinska dozvola od strane opštine. To im nije bilo dovoljno pa su izgradili više, pa je sada zgrada bespravna - napisao je na Tviteru.

Republička građevinska inspekcija ujutro šalje zahtev opštini Tutin da dostavi kompletnu dokumentaciju iz predmeta izdavanja građevinske dozvole, najavio je ministar.

- Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije pokrenuće upravno-pravni nadzor nad radom nadležnog organa opštine Tutin kako bi se preispitao postupak izdavanja građevinske dozvole za poslovni objekat na reci Vidrenjak - zaključio je ministar.

Tutinci su verovatno bili inspirisani čuvenim hotelom u centru Novog Pazara koji je atrakcija jer je izgrađen nad rečnim koritom.

Novi Pazar, Vrbak, hotel Vrbak
foto: Youtube Printscreen

Kurir.rs/Twitter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track