PRVO, PA MUŠKO! Rodio se Vukašin, prvi Kikinđanin u 2023. godini: Od grada dobio 50.000 dinara, a sestra mu se najviše obradovala!
Foto: Kurir.rs/S.U.

PRVO, PA MUŠKO! Rodio se Vukašin, prvi Kikinđanin u 2023. godini: Od grada dobio 50.000 dinara, a sestra mu se najviše obradovala!

Srbija -

Ivana Kondić (30) iz Kikinde, rodila je Vukašina. Prva beba rođena u 2023. godini, na svet je došla u 9 sati i 5 minuta. Dečak je na rođenju imao 3.800 grama i 54 centimetra:

- Nisam očekivala da će Vukašin biti prvorođena beba u Novoj godini, jer je termin za porođaj bio 27. decembar. Nisam se zaista tome nadala. Porođaj je realativno brzo protekam, nekih sat i po. Vukašin ima stariju sestru Elenu. Ona je priželjikivala mlađeg brata, da ne mora da deli igračke. Zaista se zahvaljujem lokalnoj samoupravi i kikindskom Crvenom krstu na poseti, lepim rečima, poklon vaučeru i ostalim darovima - saopštila je Ivana Kondić.

Kikinda, prva beba
foto: Kurir.rs/S.U.

Prvorođenu bebu i njenu majku danas su darivali Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde i predstavnice Crvenog krsta. Darivane su i ostale porodilje i najmlađi sugrađani:

- Čestitam porodici Kondić, Vukašinovoj majci, sestri i ocu. Sve nas je Vukašin obradovao. Srećni smo što je 2022. godine rođeno 40 beba više u odnosu na 2021. Grad Kikinda učiniće sve da pomogne roditeljima i bebama, ne samo u prvim mesecima - poručio je Lukač.

Kikinda, prva beba, Nova godina
foto: Kurir/S.U.

I za dr Vesnu Tomin, v.d. direktorku kikindske bolnice, ovo je, kako je naglasila, sreća najveća:

- Ako se, kako naš narod kaže, po jutru dan poznaje, ova godina biće odlična. Ova poseta i nas je obradovala. Poseta gradonačelnika Kikinde potvrđuje da se zdravstvo u ovoj sredini izuzetno vrednuje, a mi činino sve da našim građanima pružimo najbolju moguću zdravstvenu zaštitu - naglasila je dr Tomin.

Kikinda, prva beba
foto: Kurir.rs/S.U.

U kikindskom porodilištu lane su se rodile 492 bebe. Pretprošle godine rođene su 452, dok je 417 na svet došlo 2020. godini, naveo je dr Blažić.

Predstavnice kikindskg Crvenog krsta takođe su darivale majke i bebe koje se trenutno nalaze u porodilištu.

Kurir.rs/S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track