Ješić i Gavranović o privlačenju investicija u Banjaluku
Foto: Glas

Ješić i Gavranović o privlačenju investicija u Banjaluku

Srbija -
Iskustva gospodina Ješića i opštine Inđija veoma su značajna za nas, a uče nas i kako da ne napravimo greške koje bi kasnije mogle da otežaju realizaciju projekta koji smo naumili da radimo - rekao je kandidat za gradonačelnika Banjlauke Slobodan Gavranović

INĐIJA - Predsednik Skupštine grada Banjaluka Slobodan Gavranović razgovarao je danas u Inđiji sa potpredsednikom Vlade Vojvodine Goranom Ješićem i načelnikom ove opštine Petrom Filipovićem o njihovim iskustvima u privlačenju investicija, te otvaranju Tehnološkog biznis parka.

- Mi u Banjaluci ulazimo u jedan veliki projekat izgradnje Tehnološkog biznis parka koji bi trebalo da obezbedi posao za pet do šest hiljada ljudi. Uskoro ćemo ponuditi i ugovore prvim investitorima - rekao je Gavranović posle sastanka u opštini Inđija.

Istakao je da je danas sa Goranom Ješićem, bivšim načelnikom opštine Inđija koji je bio najuspešniji na prostorima bivše Jugoslavije u privlačenju investicija u lokalnu zajednicu, razgovarao upravo o tim iskustvima i načinima kako najbrže i najefikasnije privući investitore i obezbediti zapošljavanje što većeg broja ljudi.

- Iskustva gospodina Ješića i opštine Inđija veoma su značajna za nas, a uče nas i kako da ne napravimo greške koje bi kasnije mogle da otežaju realizaciju projekta koji smo naumili da radimo - rekao je Gavranović.

Na sastanku u Inđiji dogovorena je saradnja dva grada, kao i zajedničke aktivnosti.

- Naši domaćini su veoma raspoloženi da veoma brzo dođu u Banjaluku i predstave projekte. Ovo je veoma korisna poseta za nas, jer su ovi ljudi potpuno spremni da Banjaluci stave na raspolaganje sva svoja iskustva u privlačenju investicija - istakao je Gavranović.

Naglasio je da će razgovor sa rukovodstvom opštine Inđija i ministrom Ješićem pomoći gradu Banjaluci da u realizaciji gradnje Tehonološkog biznis parka koriguje svoje stavove, kako bi ono što uradi u tom projektu dalo najbolji rezultat i bilo garancija svim investitorima da u Banjaluku mogu da dođu i ulože svoj novac, jer je ona povoljno investiciono okruženje.

Gavranović, Ješić i Filipović potom su zajedno obišli gradilište Informatičkog tehnološkog biznis parka u industrijskoj zoni Inđije.

Opština Inđija lider je u Srbiji i regionu po broju direktnih investicija po glavi stanovnika i uprkos svetskoj ekonomskoj krizi u tu opštinu samo u 2011. investitori su uložili više od 100 miliona evra.

Ove godine u Inđiji je otvoren veliki Autlet centar vredan 40 miliona evra, a Informatičko tehnološki biznis park vredan 25 miliona evra trebalo bi da bude završen do kraja godine.

Jedna od najuspešnijih investicija je firma IGB Automotiv koja proizvodi grejače za automobile i zapošljava oko 1.000 radnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track