ČAČAK DOBIJA SVOJU КNEZ MIHAILOVU: Centralna ulica postaje pešačka zona, šetališe za ponos, a evo kako će izgledati (FOTO)
Foto: Rina

Ulica župana Stracimira

ČAČAK DOBIJA SVOJU КNEZ MIHAILOVU: Centralna ulica postaje pešačka zona, šetališe za ponos, a evo kako će izgledati (FOTO)

Srbija -

Izgradnjom Bulevara vojvode Putnika saobraćaj kroz sam centar Čačka biće izmešten ali i smanjeno aerozgađenje. Кada novoizgrađeni krak bulevara bude priključen na Birčaninovu, centralna Ulica župana Stracimira biće pretvorena u pešačku zonu.

- Na taj način potpuno ćemo rasterititi saobraćaj u centru grada. Od Birčaninove ulice i Ulice dr Dragiše Mišovića do Ulice Milenka Nikšića, odnosno do Ljubića i Кonjevića i neće imati potrebe da se ulazi u sam centar grada, rekao je gradonačlenik Čačka, Milun Todorović.

1 / 3 Foto: Rina

Radovi na izgradnji novog kraka Bulevara vojvode Putnika su u toku, a ova deonica saobraćajnice dugačka je 330 metara. Nakon završetka ove deonice, očekuje se izgradnja u narednim fazama, a prva je upravo povezivanje sa Birčaninovom ulicom u dužini od oko 160 metara.

Čačani će na ovaj način dobiti i mnogo veće šetalište u srcu grada, u neposrednoj blizini Hrama Svetog Vaznesenja Gospodnjeg i Narodnog muzeja.

Kurir.rs/RINA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track