GRANATE IZ DRUGOG SVETSKOG RATA NA DEČJEM IGRALIŠTU U ZAJEČARU! Komunalci pukom srećom sprečili nezapamćenu tragediju (VIDEO)
Foto: Kurir TV

za dlaku

GRANATE IZ DRUGOG SVETSKOG RATA NA DEČJEM IGRALIŠTU U ZAJEČARU! Komunalci pukom srećom sprečili nezapamćenu tragediju (VIDEO)

Srbija -

Granate koje su pronađene juče u Zaječaru ostavljene su kraj kontejnera a bile su u džaku, dodatno prekrivene starom jaknom.

Pronašli su ih radnici zaduženi za izvoženje smeća i kada je sve dojavljeno policiji koja je došla na lice mesta, stanari okolnih zgrada postali su svesni potencijalne opasnosti.

- Minobacačke granate pronađene u ulici Pere Radovanovića potiču iz Drugog svetskog rata. Da se ovo ubojito sredstvo nalazi usred naselja Kotlujevac policiji su javili radnici preduzeća koje se brine za higijenu grada - izvestila je novinarka Kurir TV Danica Canić.

- Mnogo smo se uplašilii jer nije bilo svejedno. Kad smo videli da je reč o bombama, pozvali smo miliciju, ništa nismo hteli da diramo - Srđan Milosavljević, radnik JKSP "Zaječar“.

01:54

GRANATE IZ DRUGOG SVETSKOG RATA NA DEČJEM IGRALIŠTU U ZAJEČARU! Komunalci pukom srećom sprečili nezapamćenu tragediju

Stanari naselja posebno su bili uznemireni zbog granata ispred njihovih domova, tim pre što se u neposrednoj blizini nalazi i dečje igralište.

- Svako je mogao da dođe do konztejnera i da odleti u vazduh. Stvarno je neodgovorno i opasno. Ovde je stalno mrak, uplašeni smo. Tu se deca igraju, nadam se da će neko da bude pametan i postavi neku rasvetu - pričaju stanari ovog zaječarskog naselja.

Za sada nije poznato ko je na ovaj način ugrozio bezbednost građana, ali se svi nadaju da se slična situacija neće ponoviti.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track