"MOŽDA SPAVA I DOĆI ĆE POSLE OVOG SNA" Simbol kraja, nakon trovanja dobio mural: Bio je poseban! Zbog ovoga smo ga svi voleli!
Mural vernom prijatelju i drugu iz kraja - psu Bagiju, Foto: Kurir tv

pas bagi

"MOŽDA SPAVA I DOĆI ĆE POSLE OVOG SNA" Simbol kraja, nakon trovanja dobio mural: Bio je poseban! Zbog ovoga smo ga svi voleli!

Srbija -

Ako vas slučajno put nanese u užičko naselje Krčagovo čućete priču o psu, ali ne o običnom lokalnom psu, već o Bagiju.

Kako njegova vlasnica kaže, ali i drugi ljudi koji žive tu, on je bio poseban, pametniji od drugih štitio je i decu i manje pse. Nažalost, preminuo je najverovatnije od posledice trovanja, a mural na jednom zidu ostaće kao najlepša uspomena na njega.

pas Bagi, trovanje, pas
foto: Kurir tv

Jana Dimitrijevic Bagijeva vlasnica kaže da su ga svi volelli i da je on bio više od ljubimca za sve koji su ga poznavali.

Dimitrijevići su se odlučili da ga udome, dok je bio štene, pre 12 godina.

- Mogu da kažem da mi je on bio najbolji drug. Vremenom su ga svi zavoleli. Dolazili su kod nas hteli su da ga šetaju. Svi koji nisu imali kućnog ljubimca imali su njega. Iako je mogao slobodno da se šeta, uvek se vraćao svojoj kući - kaže Bagijeva vlasnica.

03:21

Mural vernom prijatelju i drugu iz kraja - psu Bagiju

Pas je otrovan veoma jakim otrovom, iako su ga vrlo brzo odveli kod veterinara, ipak mu nije bilo spasa.

- Veoma toksičan otrov je bio u pitanju. Svi su se uplašili jer su nam rekli da ko god da ga je tog dana mazio bio bi otrovan. Sve smo morali da dezinfikujemo za svaki slučaj - rekla je Dimitrijević.

U anketi meštani ovog kraja izjavljuju žaljenje zbog dešavanja.

- Toliko smo ga svi volelli, on je bio simbol ovog kraja! - kaže jedna meštanka.

pas Bagi, trovanje, pas
foto: Kurir tv

Veliku ljubav meštani ovog grada pretočili su u mural u kome poručuju vernom prijatelju i ljubimcu da ga nikad neće zaboraviti, stihovima Vladislava Petkovića Disa:

"Možda spava i doći će posle ovog sna, možda spava sa očima izvan svakog zla"

Kurir.rs/ Violeta Jovičić

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track