Prokuplje dobilo novu vlast, socijalista na čelu
Foto: KURIR

Prekomponovanje

Prokuplje dobilo novu vlast, socijalista na čelu

Srbija -
Na sednici Skupštine opštine danas je za novog predsednika prokupačke opštine izabran socijalista Ljubiša Đurković - dosadašnji predsednik SO, a za njegovog zamenika Milica Erić iz SNS

PROKUPLJE - U Prokuplju je danas prekomponovana vlast i formirana nova koju čine Socijalistička partija (SPS), Srpska napredna stranka (SNS) i Ujedinjeni regioni Srbije (URS).

Na sednici Skupštine opštine danas je za novog predsednika prokupačke opštine izabran socijalista Ljubiša Đurković - dosadašnji predsednik SO, a za njegovog zamenika Milica Erić iz SNS.

Dosadašnji predsednik opštine bio je Boban Lepojević iz Demokratske stranke, koja je zajedno sa SPS-om i URS-om do danas činila vladajuću većinu u Prokuplju.

Većinom glasova za novog predsednika Skupštine opštine izrabran je Radoslav Mihajlović iz SNS. Na sednici je izabrano i novo opštinsko veće.

Novu većinu u Prokuplju čini 12 odbornika SNS-a, devet socijalista i osam predstavnika URS-a. Ona ima podršku i šest odbrnika poslaničke grupe koju čine Pokret za jug i Nova Srbija, kao i tri odbornika Demokatske stranke Srbije i jedan iz Crnogorske partije.

U opoziciji je Demokratska stranka sa 16 odbornika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track