Pacijent iz Niša umro kući, vođen da je u bolnici

Pacijent iz Niša umro kući, vođen da je u bolnici

Srbija -
Aleksandar Jovanović umro je 8. septembra u 66. godini. Neposredno pred smrt lekari Klinike za vaskularnu hirurgiju prepisali su mu petodnevnu terapiju

Sin preminulog Aleksandra Jovanovića iz Niša, Goran, tvrdi da se njegov otac, iako je umro kod kuće, u dokumentaciji Kliničkog centra vodio kao pacijent na bolničkom lečenju. Aleksandar Jovanović umro je 8. septembra u 66. godini. Neposredno pred smrt lekari Klinike za vaskularnu hirurgiju prepisali su mu petodnevnu terapiju zbog štetnih bakterija u krvi. Terapiju je trebalo da primi u toku bolničkog lečenja, ali je on iz nepoznatih razloga otpušten iz bolnice.

Ministarstvo zdravlja ovlastilo je specijalnu komisiju da utvrdi šta se tačno dogodilo, a ako se utvrdi odgovornost lekara u Ministarstvu najavljuju najstrože sankcije. Kako je pacijent Kliničkog centra Niš, koji je zvanično bio na bolničkom lečenju, preminuo u svom domu?

Aleksandru Jovanoviću iz Niša srce je stalo osmog septembra, u vreme kada je, kako kaže njegov sin Goran, pušten na kućno lečenje u toku terapije i bez otpusne liste. Ministarstvo zdravlja saopštilo je da stručna komisija pokušava da rasvetli uzroke ove tragedije, prenosi ništa televizija TV5.

http://www.youtube.com/watch?v=nZE4oArTQRE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track