MIROVIĆ: Za završetak rekonstrukcije somborske „Mostonge“ obezbeđeno 123 miliona dinara
Foto: Pokrajinska vlada

MIROVIĆ: Za završetak rekonstrukcije somborske „Mostonge“ obezbeđeno 123 miliona dinara

Srbija -

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas Gradsku halu „Mostonga“ u Somboru, gde je gradonačelniku Antoniu Ratkoviću, uručio ugovor vredan 123 miliona dinara, za nastavak radova na rekonstrukciji te sportske hale.

Obilasku radova prisustvovao je i košarkaš Nikola Jokić.

Igor Mirović, Nikola Jokić
foto: Pokrajinska vlada

Novac je obezbeđen za drugu fazu radova, kojom su predviđeni: izgradnja hidrantske mreže, sistema za automatsku detekciju, dojavu i zaštitu od požara, zatim energetska sanacija ulične fasade sa zamenom postojeće stolarije i bravarije, uređenje hola na glavnom ulazu i izrada poda u holovima hale. Biće obnovljene i opremljene svlačionice, zamanjen sportski parket, uređen parking i izgređena nova trafo stanica.

Mirović je istakao da se prva faza radova na rekonstrukciji „Mostonge“ privodi kraju.

„Početkom avgusta, u hali ćemo imati sistem za klimatizaciju, a nastavlja se sa uređenjem tribina“, istakao je Mirović i dodao da je prošle godine urađena rasveta.

Igor Mirović, Nikola Jokić
foto: Pokrajinska vlada

Sa novim ulaganjem od 123 miliona dinara, kako je Mirović dodao, biće uređene svlačionice, izgrađen novi trafo, uređeni prilazi hali, parking, spoljna rasveta, a u maloj sali će biti zamenjen deo parketa koji se koristi. Time će biti zaokruženo ulaganje u rekonstrukciju „Mostonge“.

„Želimo da ovo bude najmodernija sportska hala u ovom delu naše zemlje, da obezbedimo mnogo bolje uslove za razvoj sporta, za razvoj košarke, za treninge, za mlade ljude, koji u Nikoli Jokiću vide velikog uzora. Siguran sam da će jedan deo njih krenuti njegovim putem. Sombor, zahvaljujući Nikoli, polako postaje košarkaški centar, ovde, na severu naše zemlje“, rekao je Mirović i dodao da će Pokrajinska vlada, ako za tim bude potrebe, nastaviti sa ulaganjem u „Mostongu“, koja pored mesta za košarkaške utakmice, treba da bude uređena prema standardima za potrebe drugih sportova.

Igor Mirović, Nikola Jokić
foto: Pokrajinska vlada

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković istakao je da je Pokrajinska vlada, pored ulaganja u „Mostongu“, u ovoj godini investirala 750 miliona dinara u projekte na teritoriji Sombora.

Ratković je dodao da su u „Mostongi“ u toku završni radovi na izgradnji pokretne teleskopske tribine, koje, sa 12 miliona dinara, finansira Grad Sombor.

„Sve ono o čemu smo pričali prošle godine, sada se realizuje, i tek će se realizovati nakon raspisivanja nabavke za ovih 123 miliona dinara, koje smo dobili do Pokrajine“, rekao je Ratković.

Događaju je prisustvovao i pokrajinski skeretar za sport i omladinu Dane Basta.

Igor Mirović
foto: Pokrajinska vlada

Pokrajinska vlada

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track