LEPA SANJA SAMA OBRĆE VOLA TEŽEG OD POLA TONE: Ova dama je saobraćajni inženjer, a zbog onog što radi CELA GUČA JOJ SE DIVI (FOTO)
Foto: RINA

sve finese naučila od svog oca

LEPA SANJA SAMA OBRĆE VOLA TEŽEG OD POLA TONE: Ova dama je saobraćajni inženjer, a zbog onog što radi CELA GUČA JOJ SE DIVI (FOTO)

Srbija -

Lučani - Sanja Nikolić iz Smederevske Palanke je po struci saobraćajni inženjer, ali ju je čitava Srbija upoznala tokom prošlog Sabora trubača u Guči kada je na ražnju okrenula i kao od šale ispekla vola od pola tone. Dobra tradicija se ne menja, tako da je ova mlada žena opet zaokupila pažnju prisutnih na kom se sada peće bik od celih 570 kilograma. Iako su je mnogi sumnjičavo zagledali pitajući da li jedna dama može sve to sama, ona ih je demantovala svojom veštinom.

- Žene mogu sve, pa tako i da ispeku vola od preko pola tone. Peče se od nekih 10 do 12 sati, kada je gotovo skida se sloj po sloj, dinsta se u saftu, zatim vadi, seče i servira sa dinstanim povrćem. vi koji ga probaju kažu da im je to posle omiljeno pečenje. Teško ga je staviti na ražanj, ali zato svaki trud vredi, kaže Sanja.

1 / 5 Foto: RINA

Sve finese ovog posla ova vredna žena, kako kaže, naučila je od svog oca i tako nastavila porodičnu tradiciju. Sanja je jedina žena u Srbiji koja peče vola, kaže da je u početku bilo začuđenih pogleda ali da se sa svim predrasudama uspešno izborila.

"Svake godine imamo svoje stalne mušterije koje uvek dolaze kod nas da jedu meso od pečenog vola. U početku nije bilo lako, jer treba ispeći toliko mesa ali sam sve kulinarske tajne brzo usavršila. Vidi se kad je meso gotovo, sočno i spremno za serviranje", kaže Sanja.

Porcija ovog delikatesa malo je skuplja od porcije svinjskog ili jagnjećeg pečenja, ali oni koji ga probaju kažu da vredi svaki dinar.

Kurir.rs/Rina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track