U Mionici moguća promena vlasti

Zamena

U Mionici moguća promena vlasti

Srbija -
Planirano je da dosadašnji predsednik lokalnog parlamenta Dragan Gavrilović (SPS) bude izabran za predsednika Opštine, dok bi njegov zamenik trebao da bude Milan Gavrilović (DS), dosadašnji predsednik

MIONICA - U Mionici je moguće da na narednoj sednici Skupštine opštine, 27. septembra, dođe do prekomponovanje lokalne vlasti, ali u okviru sadašnje vladajuće koalicije, potvrđeno je danas iz nekoliko izvora.

Za dnevni red sednice predviđene su promene čelnika zakonodavne i izvršne vlasti koju sada čine Demokratska stranka (DS) i Socijalistička partija Srbije (SPS).

Planirano je da dosadašnji predsednik lokalnog parlamenta Dragan Gavrilović (SPS) bude izabran za predsednika Opštine, dok bi njegov zamenik trebao da bude Milan Gavrilović (DS), dosadašnji predsednik, saznaje Beta.

Skupštinom će ubuduće predsedavati neko od odbornika DS. Zamenik predsednika lokalnog parlamenta trenutno je Dragoljub Višić (DS).

Prema istim izvorima, u lokalnom odboru SPS-a podeljena su mišljenja o tome treba li nastaviti saradnju s demokratama, tim pre što je iz beogradske centrale socijalistima stigla "preporuka" da se postojeća koalicija raskine i većina napravi sa odbornicima Nove Srbije (NS), koji su u maju osvojili najviše mandata.

Stvari dodatno komplikuje činjenica da su odbornici Srpske napredne stranke (SNS) podržali DS, a ne Novu Srbiju, zbog čega je njih četvoro isključeno iz stranke, dok je odbornik Ljajićevog SDPS-a takođe podržao DS, iako je ta stranka u predizbornoj koaliciji bila s naprednjacima.

Takođe, čeka se i presuda Upravnog suda u Beogradu, koji je, po tužbi opozicionih odbornika za navodne nepravilnosti prilikom konstituisanja, tražio izjašnjavanje lokalne vlasti, što su sadašnji čelnici i učinili.

Ne isključuju se ni mogućnost "pat pozicije", koja bi dovela do raspuštanja Skupštine opštine i uvođenja prinudne uprave.

Na izborima 6. maja, Nova Srbija je od 39 osvojila 13 mandata, DS 11, SPS-PUPS osam, SNS-SDPS pet, a SRS dva mandata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track