DEFILE GRADOM PA VEŽBANJE KOD CRKVE: U Loznici po prvi put održana manifestacija "Be Active Day" (FOTO)
Foto: Kurir/:T.Ilić

DEFILE GRADOM PA VEŽBANJE KOD CRKVE: U Loznici po prvi put održana manifestacija "Be Active Day" (FOTO)

Srbija -

LOZNICA - Loznica je danas bila u znaku sporta, tačnije manifestacije ’’Be Acitve Day’’(’’Budi aktivan dan’’) koja je prvi put održana u ovom gradu. U porti lozničke Crkve Pokrova Presvete Bogorodice i amfiteatru priređen je četvoročasovni program kome je prethodio defile učesnika centralnim gradskim ulicama, a veliki broj dece u kimonima, koja se bave borilačkim veštinama, izmamio je osmehe na licima njihovih sugrađana, a bilo je i spontanog aplaudiranja.

Nacionalni savez za rekreaciju i fitnes postao je član organizacije ’’Budi aktivan - Evropa’’ što je omogućilo u Srbiji održavanje ovakvog sportskog dana, a Loznica je bila jedan od gradova gde je održan ’’Budi aktivan dan’’.

- Okupilo se oko 200 vežbača, a Loznica je jedan od 15 gradova Srbije koji danas obeležavaju ovaj dan. ’’Budi aktivan dan’’ je kampanja kojom se slave fizička aktivnost, rekreacija i zdrave životne navike. Danas se u svim zemljama Evropske unije obeležava ovaj dan, i to je početni dan ‘’Budi aktivan nedelje’’. Posle defilea imamo predavanja, tribine o značaju fizičke aktivnosti, prevencije dijabetesa, o značaju insulinske rezinstencije u današnje vreme, koje su to zdrave životne navike u ovom veku, mogućnosti usklađivanja moderne tehnologije sa fizičkom aktivnišću i slično. Nama je cilj da ova manifestacija postane tradicionalna u našem gradu i da je sa još više učesnika obeležavamo svakog 23. septembra – rekao je profesor Mladen Burazerović, predsednik Nacionalne akademije rekreacije i sporta koja je ovlašćeni zastupnik ’’Be Acitve Day’’.

1 / 7 Foto: Kurir/:T.Ilić

U ime grada načelnik gradske uprave Milorad Matić, pozdravio je sve učesnike, obećao je dalja ulaganja u loznički sport i pozvao sugrađane svih generacija da se bave sportom i budu aktivni. Članovi klubova i školica sporta koji se bave borilačkim veštinama, fitnesom, plesom, dodžbolom i drugim sportovima vežbali su danas u dvorištu koje dele OŠ ‘’Anta Bogićević’’ i Pokrovska crkva. Deca i njihovih roditelji imali su priliku da se oprobaju na više punktova na kojima su se predstavljali klubovi, bio je upriličen otvoren trening, a svi su se družili i saznali koliko je značajno da se bude što više aktivan kroz ozbiljno ili rekreativno bavljenje sportom.

Pokrovitelj manifestacije ’’Budi aktivan dan’’ bio je Grad Loznica, a veliku podršku dali su Turistička organizacija Grada Loznice, Kancelarija za mlade i Specijalna bolnica za rehabilitaciju ’’Banja Koviljača’’.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track