BOGAT PROGRAM I NADMETANJA SVIH GENERACIJA: Pavlovac domaćin Miholjskih susreta sela
Foto: T. S.

BOGAT PROGRAM I NADMETANJA SVIH GENERACIJA: Pavlovac domaćin Miholjskih susreta sela

Srbija -

Grad Vranje i Kulturno-obrazovni centar Vranje pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o selu treću godinu zaredom organizuje manifestaciju Miholjski susreti sela. Domaćin ovogodišnje manifestacije je selo Pavlovac, dvorište osnovne škole.

Bogat kulturno-umetnički i sportsko-rekreativni program obeležiće i ovogodišnju manifestaciju koja će biti organizovana u subotu 14. oktobra. Učestvuju sve generacije seoskog stanovništva, deca predškolskog i školskog uzrasta, kao i odrasli članovi mesnih zajednica.

Miholjski susreti leta
foto: T. S.

Učesnici manifestacije nadmetaće se u različitim disciplinama kroz Igre bez granica, prezentacijom tradicionalnih jela i pripremanjem gulaša, a biće predstavljena i poljoprivredna gazdinstava sa svojim proizvodima.

Najuspešniji biće i nagrađeni, najavljuju organizatori.

Nakon svečanog otvaranja manifestacije u kulturno-umetničkom delu programa nastupiće učenici osnovnih škola koji će se predstaviti dramskim prikazom ,,Mladi čuvari običaja pradedova“ i nastupom folklornih grupa. Nakon toga deca će učestvovati na kreativnoj likovnoj radionici i na radionici grnčarstva.

U sportsko-rekreativnom delu programa održaće se nadmetanje u različitim disciplinama kroz Igre bez granica, a takmičari će biti podeljeni u tri kategorije učesnika.

1 / 3 Foto: T. S.

Poseban deo programa obuhvata prezentacija tradicionalnih jela i pripremanje gulaša koji će takođe biti takmičarskog karaktera, a predstaviće se poljoprivredna gazdinstva sa svojim proizvodima i proizvođači domaće radinosti.

Na kraju programa biće proglašenje najuspešnijih učesnika. Dodelom diploma, pehara i zahvalnica svim učesnicima zvanično će biti manifestacija završena.

Manifestacija "Miholjski susreti sela" prošle godine održana je u Katunu, selu nadomak Vranja i okupila je veliki broj ljudi

Miholjski susreti sela 2023. biće održani u subotu, 14.10.2023. godine, u periodu od 11 do 17 časova.

Selo Pavlovac udaljeno je od Vranja oko sedam kilometara.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track