DIVLJE ZVERI MU NAPRAVILE HOROR NA KUĆNOM PRAGU: "Celo selo je u strahu, zatvaraju se u kuće čim padne mrak" (UZNEMIRUJUĆI FOTO)
Foto: RINA

DIVLJE ZVERI MU NAPRAVILE HOROR NA KUĆNOM PRAGU: "Celo selo je u strahu, zatvaraju se u kuće čim padne mrak" (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

Srbija -

Na stotinjak metara od kuće Vasilija Vitorovića iz sela Donja Bela Reka kod Nove Varoši, dogodio se pravi horor, kada su divlje zveri usmrtile čak sedam ovaca za jednu noć.

- One su se kretale oko štale svakoga dana, ostavljao sam im otvorena vrata da bi kad se smrači imale gde da prespavaju. Kada sam kući došao kasno u noć, samo jednu zatekao sam mrtvu u štali, ostalih nije bilo. Medjutim, tokom čitave noći u potoku u blizni kuće čule su se zveri kako zavijaju, ja dalje od kuće nisam smeo da idem - kazao je domaćin Vasilije Vitorović.

ovce
foto: RINA

Agonija se te večeri nije završila, već sa prvim suncem ovaj vredni novovarošanin zatekao je još jeziviji prizor.

- Kako ostale ovce nisu ujutru bile u štali, krenuo sam da ih tražim. Našao sam još šest ovaca rastrzanih u potoku nedaleko od moje kuće - priča Vasilije.

On ističe da je selo u strahu od napada divljih zveri koje haraju novovaroškim kraje, pa se sa prvim mrakom odmah sklanjaju u svoje kuće.

ovce
foto: RINA

- Ja sam ceo slučaj prijavio policiji koja je došla i napravila zapisnik, a kasnije u došle ekipe iz Specijalnog rezervata Uvac, koje su odnele leševe mojih ovaca. Ja ću morati ponovo iznova da kupim desetak njih koje će da pasu na mojim livadama - zaključuje Vitorović.

Prema njegovim rečima, ovo nije usamljeni slučaj u ovom kraju. Nedavnom su se divlje zveri pojavile u još nekoliko domaćinstava i usmrtili najmanje osam domaćih životinja.

(Kurir.rs/RINA)

Bonus video:

02:29

MEŠTANI GOLIJE STRAHUJU OD ZVERI, MEDVEDI 4 PUTA NAPALI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track