MEŠTANI OGORČENI, A SVEŠTENIK KAŽE - "SAMI SU KRIVI": U srpskom selu nema ko da udara u zvono! Požalili se i dobili OŠTAR odgovor
Foto: Youtube/Matt Whitman/Simi Simion

MEŠTANI OGORČENI, A SVEŠTENIK KAŽE - "SAMI SU KRIVI": U srpskom selu nema ko da udara u zvono! Požalili se i dobili OŠTAR odgovor

Srbija -

Crkva Svetog Ilije u Levosoju kod Bujanovca već mesec dana nema klisara. Meštani Levosoja i susednog Oslara ogorčeni su jer, kako kažu, nema ko da otvara crkvu nedeljom i kad su parastosi. Dodaju i da nema ko da udara u crkveno zvono, pa ne znaju kad neko umre što je, kako kažu, bio slučaj pre tri dana.

Novi sveštenik Nenad Arsić, međutim, kaže da su meštani sami krivi jer neće da plaćaju klisara, čoveka koji bi otvarao i zatvarao crkvu.

Meštanin sela Levosoje obratio se portalu Bujanovačke i izneo problem sa kojima se Levosojčani i Oslarčani suočavaju zbog toga što nema ko da udara crkveno zvono, kao i da otvara i zatvara crkvu nedeljom.

Novi sveštenik Nenad, koji je ovde nedavno došao iz Žbevca gde je službovao, rekao je sledeće:

- Meštani su sami krivi što nemaju svog čoveka da im otvara i zatvara crkvu, jer ne žele da ga plate a niko neće da radi bez para. Juče je bila sahrana, ja sam obavio opelo i obećao mi je predsednik Crkvene opštine da će meštani za nekoliko dana naći čoveka koji će obavljati taj posao – kaže Arsić.

Kako je objasnio, tek pet dana je u novoj parohiji, jer je dosadašnji sveštenik otišao u penziju.

Za nedelju dana, kako kaže, sigurno će problem biti rešen, jer mora da se donese neka odluka.

- Još uvek ne poznajem selo, ne poznajem ljude, ali sam od sveštenika Ljubomira Stojanovića čuo da su meštani toliko ponizili čoveka koji je obavljao poslove klisara do skoro, da je čovek sam napustio crkvu. To nije čudno jer neće niko da radi džabe, treba da nađu čoveka kog će plaćati na mesečnom ili godišnjem nivou da obavlja taj posao – dodaje Arsić.

(Kurir.rs/Bujanovačke)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track