Pešice, na trotinetu, a sad na raritetnoj mašini. Nije Nenad Čavić iz Mokrina, ni ovog 2. januara zaboravio da obraduje Maju i da Kikinđanki sa posebnim potrebama donese paketić.

U crvenoj odori i na belom “tomos automatiku”, koji je za ovu priliku bio okićen, dobrotvor iz Mokrina, ponovo je oduševio Maju:

- Između nas se razvio poseban odnos, nakon što sam joj prvi put doneo paketić. Taj zagrljaj, oduševljenje i Majine reči zahvalnosti, opredelile su me da je svakog 2. januara, na moj rođendan, obradujem. Lepši rođendanski poklon ne mogu da zamislim i uvek mu se iznova radujem. Tada sam joj obećao da ću dolaziti. Uostalom, kakav bi to Deda Mraz bio pa da obećanje ne ispuni- priznao je Nenad za Kurir i dodao da će nastaviti i narednih godina da je posećuje i donosi poklone.

S. U. NAJLEPŠA NOVOGODIŠNJA PRIČA U SRBIJI: Nenad iz Mokrina ponovo obradovao Kikinđanku sa posebnim potrebama

Osim malog defekta pre početka vožnje, sve je proteklo bez problema.

Naravno, većina vozača trubila je neobičnom Deda Mrazu, koji je po lepom i ne toliko hladnom prazničnom danu, stigao u Kikindu iz obližnjeg Mokrina.

Nenad je veliki čovek, ali stvarno

Ljudina je u svakom pogledu Nenad Čavić. U Kikindu je iz Mokrina dva puta pešačio dvadeset kilometara do Majine kuće, a prošlog januara stigao na trotinetu. Ovoga puta se odlučio za već raritetni moped.

Kurir.rs/S. U.

.

Bonus video:

Kurir televizija HUMANOST NA DELU! Đaci sportske gimnazije napravli humanitarnu predstavu za svog druga Ogija koji boluje od leukemije