ŠTA JE OVO? - SRPSKI SVEMIRSKI PROGRAM: Ludilo u Klisi kod Novog Sada, LANSIRALI BURE visoko u nebo zbog ovog VEROVANJA! (VIDEO)
Foto: Printskrin/Instagram

"RAKETAŠI"

ŠTA JE OVO? - SRPSKI SVEMIRSKI PROGRAM: Ludilo u Klisi kod Novog Sada, LANSIRALI BURE visoko u nebo zbog ovog VEROVANJA! (VIDEO)

Srbija -

Novosadsko predgrađe Klisa postalo je najpoznatiji deo Srbije kada je reč o proslavi Božića. Nastanjeno šarolikim stanovništvom, najpoznatije je po Najlon-pijaci i Okružnom zatvoru, ali i „tradicionalnoj“ proslavi Badnje večeri.

Vatrometi, petarde i ogroman ogranj ali i nešto što je ličilo na zvukove haubica, mitraljeza i pušaka, odjekivali su od kasnog popodneva do iza ponoći svuda naokolo.

Tradicionalno, u Klisi je napravljen najveći oganj u Srbiji na kojoj se palio badnjak. Ove godine, kupljeno je 100 metara drva, od kojih je 40 upotrebljeno a preostalih 60 metara podeljenjo onima kojima je to bilo potrebno.

Ali jedan snimak je bio poptuni "hit", iako ono što su uradili nije bilo nimalo naivno.

1 / 4 Foto: Printskrin/Instagram

Neko bi pomislio da se rađa srpski svemirski program, jer su Klisani sve uradili krajnje ozbiljno! Reč je o lansiranju bureta u visinu. Navodno, ako bure odleti visoko, biće rodna godina, ako odleti još više, privreda će procvetati, a ako baš, ono, dotakne nebo – Srbija promptno ulazi u Evropsku uniju, priča se po Klisi.

Na snimku se vidi da je bude poletelo visoko u nebo. Procene o tome da li je ovo bilo dovoljno za ulazak Srbije u EU. su različite, ali jedna stvar je sigurna. Da je bure palo bilo kome na glavu, teško da bi taj uspeo da preživi.

Srećom, sve se završilo dobro, a "svemirski program" u Klisi ima budućnost. U svakom slučaju ovim majstorima zavideće i raketaši PVO jedinica sa Detelinare.

Pogledajte neverovatan snimak.

Kurir.rs

Bonus video:

00:50

BURE BARUTA NA BALKANU JE ZAPALJENO, DELJENJE JE OPASNO PO NAS Stević nema dilemu: Danas neće lako upasti u srpske institucije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track