OKO 200 ŽIVOTINJA OSTALO ZAROBLJENO U OPŠTINI INĐIJA! Meštani sela združeni u VELIKOJ AKCIJI SPASAVANJA: Evo kako je sve izgledalo
Ilija Mitrović, Foto: Kurir tv

kurir tv

OKO 200 ŽIVOTINJA OSTALO ZAROBLJENO U OPŠTINI INĐIJA! Meštani sela združeni u VELIKOJ AKCIJI SPASAVANJA: Evo kako je sve izgledalo

Srbija -

Spasilački timovi su juče organizovali akciju evakuacije životinja sa Krčedinske ade, rečnog ostrva na Dunavu u sremskoj opštini Inđija, koji su danima zarobljeni.

Tamo je usled nepovoljnih vremenskih uslova i visokog vodostaja Dunava, ostalo zarobljeno više stotina životinja, među kojima su najbrojniji konji i podolska goveda.

Ilija
foto: Kurir tv

U akciji spasavanja učestvovao je i gost Kurir TV - Ilija Mitrović, volonter Zoo planeta, koji se uključio Viberom i objasnio kako je sve izgledalo:

- Akcija je, pre svega, meštanima koji su bili tamo, bila jako dobro uigrana zato što im to nije bio prvi put da se bave tim poslom. Tako da su volonteri koji su došli van tog područja, bukvalno nisu imali nikakav posao osim što su pomagali malo. Jedini problem koji je bio tamo zapravo je bila skela, tako da mi skoro i nismo imali posla. Samo smo posmatrali tu akciju. Meštani su to sasvim odlično odradili - rekao je.

03:25

OKO 200 ŽIVOTINJA OSTALO ZAROBLJENO U OPŠTINI INĐIJA! Meštani sela združeni u VELIKOJ AKCIJI SPASAVANJA: Evo kako je sve izgledalo

Kada je reč o broju zarobljenih životinja i statusu akcije, odgovarajući na pitanje o situaciji na ostrvu, izjavio je:

- Ono što znamo je da je oko 200 životinja bilo zarobljeno na tom ostrvu. Tačan broj još uvek nije poznat zato što je površina jako velika, negde oko 8.000 hektara, kako meštani kažu. Juče je spašeno oko 60 krava, dok je ostalo još 40 koje treba spasiti. Takođe, ima i nekoliko krava koje su ostale rasute po ostrvu, a prema rečima meštana, one su poludivlje. Takođe, ima i konja koji se nalaze svuda po ostrvu, kao i nekoliko svinja koje smo juče videli.

U pogledu trenutnog stanja spašenih životinja, istakao je:

- Životinje koje su spašene juče su dobile obiman obrok. Vlasnik je ostao s njima cele noći i donosio seno. Nemamo trenutno informacija o stanju onih koje su ostale na ostrvu.

. Dalje aktivnosti su planirane kako bi se nastavilo sa spasavanjem preostalih životinja sa ostrva.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

06:09

Kako se životinje rashlađuju u zoološkom vrtu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track