Najnovije vesti

"GOVORILA MI DA IDEM, REKAO SAM DA NEĆU OTIĆI" Taksista spasio devojku koja je htela da skoči sa Mosta slobode, evo ŠTA JE URADIO!
Arhivska fotografija, Foto: Instagram Printscreen/NSUživo

HEROJSKI

"GOVORILA MI DA IDEM, REKAO SAM DA NEĆU OTIĆI" Taksista spasio devojku koja je htela da skoči sa Mosta slobode, evo ŠTA JE URADIO!

Srbija -

Taksista novosadskog SOS taksija je u noći između subote i nedelje sprečio mlađu devojku da skoči sa Mosta slobode.

Kako Draško Knežević kaže u razgovoru za 021.rs, on je, oko tri sata ujutru, vozio stranku u Sremsku Kamenicu, kada je u daljini uočio nekoga na mostu i tada mu se učinilo da osoba samo gleda u vodu. Međutim, kada je prišao shvatio je da je osoba već jednom nogom prekoračila visoku ogradu mosta. U tom momentu je prošao pored nje, ali se vratio u rikverc ka njoj.

Knežević, inače bivši pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova, znao je kako se u ovakvim situacijama postupa i pozvao je policiju.

"Kada sam otvorio vrata počeo sam da pričam sa njom, pitao zbog čega je tako kasno napolju i da li joj treba prevoz do kuće, a ona je meni sve vreme govorila da idem, na šta sam joj rekao da neću otići", objašnjava sagovornik 021.rs.

Taksi, Taxi
foto: Shutterstock

Objašnjava da je u ovakvim situacijama bitno da se sa osobom ne razgovara o samoj situaciji, već da se priča o nečemu što bi im skrenulo pažnju od problema zbog kog se nalaze tu. Tokom razgovora, kako kaže, primetio je da se devojka opušta i da kreće sa njim da komunicira, što mu je bio dobar znak. Potom ju je upitao da li želi sa njim da zapali po jednu cigaretu, na šta je ona pristala. "Ja sam uzeo cigare iz automobila i prišao joj, ali sam došao do male ograde, nikako nisam prelazio preko, do te visoke ograde kako od straha ona ne bi skočila, tu su uvek u pitanju sekunde. Potom se sama vratila na drugu stranu i mi smo zajedno zapalili cigaretu i nastavili razgovor", kaže on. Nakon desetak minuta se pojavila i patrola policije koja je uzela izjavu od Kneževića, nakon čega je on nastavio stranku da vozi u Sremsku Kamenicu. Vožnju joj nije naplatio. Ističe da je zahvalan i svojim kolegama koji su mu pomogli, a koji su bili zabrinuti i za njega.

Mentalno zdravlje je problem koji je veoma zastupljen, ali se o njemu nedovoljno govori. Nacionalna SOS linija za prevenciju samoubistava je 011/ 7777 000. Pomoć i razgovor sa stručnjacima možete pronaći i kod organizacija kakvo je Centar "Srce" iz Novog Sada, koje pruža pomoć svakog dana od 14 do 23 časa. Možete ih kontaktirati na brojeve telefona: 021 6623 393 i 0800 300 303.

Kurir,rs / 021.rs

Bonus video:

00:15

Muškarac hteo da skoči s Brankovog mosta, intervenisala policija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track