NEOGRANIČEN BROJ ĐAKA: U Loznici 12. put besplatna pripremna nastava za osmake
Foto: Shutterstock

NEOGRANIČEN BROJ ĐAKA: U Loznici 12. put besplatna pripremna nastava za osmake

Srbija -

LOZNICA – Učenici osmog razreda koji žele da se što bolje pripreme za polaganje male mature imaće i ove godine za to priliku u lozničkom Omladinskom centru. Prema rečima Bojana Lučića, koordinatora Kancelarije za mlade, prijave za besplatnu pripremnu nastavu počeće 20. februara i trajaće sedam dana, a kao i prethodnih godina očekuje se veliko interesovanje školaraca.

1 / 2 Foto: Kurir/T.Ilić

- Ovo je 12. godina zaredom kako organizujemo pripremnu nastavu za osnovce završnih razreda iz srpskog jezika i matematike. Oni će imati priliku da se za tri i po meseca dobro pripreme za prijemni ispit u srednje škole, a na inicijativu predsednika Privremenog organa Vidoja Petrovića program je besplatan i olakšanje je za roditeljski budžet. Osmaci će imati mogućnost onlajn konsultacije sa predavačima, invidualni rad ukoliko im neka oblast nije najjasnija, a tu je i mentorska podrška predavača i nas iz Kancelarije za mlade. Svi se mogu prijaviti u Omladinskom centru, a broj učenika nije orgraničen jer želimo da izađemo svima u susret – rekao je danas Lučić.

Prema njegovim rečima svaki učenik dobiće broj prijave koja će biti uneta u odgovarajući sistem, a kada sve budu obrađene roditelji će biti obavešteni u kojoj je grupi njihovo dete. Sistem će omogućiti da se u svakom momentu zna da li je učenik na pripremnoj nastavi, ili ne i u kojoj je grupi, a preko njega će moći da komuniciraju i sa predavačem. Biće formirana i viber grupa koja mnogo olakšava komunikaciju između učenika, roditelja i profesora. Termini nastave biće prilagođeni smenama učenika u Loznici i susednoj Republici Srpskoj odakle svake godine ima dosta prijava.

- Prošle godine bilo je rekordnih 286 prijava, a ove očekujemo sličan, možda i nešto veći broj. Iz godinu u godinu uvećava se broj prijava jer je pripremna nastava kvalitetna, besplatna i omogućava dobru pripremu za prijemni. Od 2013. do sada ovaj program je prošlo oko 2.500 učenika koji su na prijemnim ispitima postizali odlične rezultate – kazao je Lučić.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track