VELIKI ODZIV U LOZNICI ZA PREGLED ŠTITNE ŽLEZDE: U nedelju pregledana 232 pacijenta (FOTO)
Foto: Kurir/T.I.

VELIKI ODZIV U LOZNICI ZA PREGLED ŠTITNE ŽLEZDE: U nedelju pregledana 232 pacijenta (FOTO)

Srbija -

Priliku da bez zakazivanja besplatno obave ultrazvuk štitne žlezde i laboratorijske analize hormona štitne žlezde u nedelju je iskoristio veliki broj Lozničana. Došlo ih je toliko da su ispunili ceo hodnik ispred šaltera u Službi opšte medicine na prvom spratu, a neki su povremeno stajali i na stepenicama.

Prema podacima Zdravstvenog centra (ZC) "Loznica" ukupno su pregledana 232 pacijenta, ultrazvučnih pregleda bilo je 163, a urađeno je i 205 laboratorijskih analiza. Osobe kod kojih postoji sumnja na bolest upućene su na dodatnu dijagnostiku.

Loznica
foto: Kurir/T.I.

Cilj organizovnih akcija preventivnih pregleda, ističu u ZC, je rana dijagnostika i promocija zdravlja kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlju. Do sada su na ovakvim vikend pregledima rađeni ultrazvuk dojke, PSA test, pregledi, kao i kardiološki pregledi sa kontrolom nivoa glukoze, triglicerida i holesterola u krvi.

Loznica
foto: Kurir/T.I.

Inače, prema podacima ZC ovdašnji lekari imali su pune ruke posla i minulih sedam dana. U Službi hitne medicinske pomoći je pregledano 587 pacijenata, pri čemu su 63 intervencije obavljene na terenu, dok su 83 pacijenta upućena na sekundarni nivo, na dalju dijagnostiku i lečenje, dok je Služba urgentnog prijema pregledala 211 pacijenata, 43 su zadržana u bolnici, četiri transportovana u Beograd, a dva u valjevski ZC. Opšta medicina obavila je skoro 5.220 pregleda i 2.350 različitih medicinsko-tehničkih radnji, a od toga 467 intervencija u okviru kućnog lečenja dok su u Službi za zdravstvenu zaštitu dece i omladine primili 2.062 pacijenata i imali 326 intervencija.

Ono što raduje je da je posla bilo u porodilištu gde je za sedam dana rođeno 19 beba, a sa 11:8, vode dečaci.

Kurir.rs/T.I.

Bonus video:

16:36

KUĆNI UREĐAJI STVARAJU ELEKTROMAGNETNI STRES! Stradaju nam hipofiza, štitna žlezda, imunitet DECA OVO NIKAKO NE TREBA DA RADE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track