BLIŽI SE DAN ŽENA A NA ULICAMA VRANJA UNIKATNE RUKOTVORINE: Cene poklona i do 2.500 dinara a svi TRAŽE BAŠ OVAJ (FOTO)
Foto: T.S.

BLIŽI SE DAN ŽENA A NA ULICAMA VRANJA UNIKATNE RUKOTVORINE: Cene poklona i do 2.500 dinara a svi TRAŽE BAŠ OVAJ (FOTO)

Srbija -

U susret Danu žena koji se obeležava 8. marta na šetalištu u centru Vranja na tezgama kreativna ponuda cveća, ali i posebnih poklona ručne izrade.

Vranjanka M.S. (27) prvi put izlaže osmomartovske poklone koje je napravila sama.

"Trenutno sam na trudničkom i ovo je kao rekreativna aktivnost. Cvetne dekoracije uz prikladno piće u ukrasnim kutijama. Ruže, šampanjac, vino, tu su i neizbežne čokoladice u kombinaciji, nešto što će da se pamti. Cveće uvene posle tri dana, a ovo ostaje malo duže, tO je bio i cilj, trajniji poklon", ističe Vranjanka.

Pokloni vredni pažnje

Cene unikatnih rukotvorina kreću se od 500 do 2.500 dinara. U njihovoj izradi najvažnija je inspiracija i vizija kako bi trebalo da izgledaju, napominje mlada Vranjanka.

Unikatne rukotvorine, Dan žena, 8. mart, Vranje
foto: T.S.

"Bitno je da ima inspiracije, a onda to bude gotovo za petnaestak minuta. Da se prvo osmisli vizuelno, za realizaciju je potrebno manje nego za ideju, osmisliti kako bi trebalo da izgleda. Očigledno ova beba u stomaku će da bude kreativna", kaže sa osmehom buduća mama.

Ona otkriva da je završila kriminalistiku, ali da uživa u izradi neobičnih poklona. Na pitanje šta obično muškarci kupuju ženama odgovara:

"Prodali smo jednu ružu ovu u staklu i najveće je interesovanje upravo za nju".

Unikatne rukotvorine, Dan žena, 8. mart, Vranje
foto: T.S.

A šta žene može najviše da obraduje?

"Ja mislim da će ovaj znak pažnje sigurno da izazove makar osmeh na licu žena. Ništa spektakularno, ali opet miislim da bi svaka žena volela da dobije makar mali znak pažnje, poklon koji će i pritom da ostane zauvek", objašnjava naša sagovornica.

Unikatne rukotvorine, Dan žena, 8. mart, Vranje
foto: T.S.

Mišljenja je da praznovanje 8. marta ima i te kako svoj značaj i smisao.

"Žena zaslužuje pažnju svakog dana, ali tada pažnja može da bude i malo veća, jer je to njen dan. Mislim da treba da postoji taj jedan dan koji će da bude posvećen samo ženama i da je lepo što postoji. Smatram da treba da se obeležava i slavi. Mislim da smo mi žene to zaslužile, s obzirom šta nosimo sve na svojim leđima", navodi M.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track