VEĆ U 10 SATI U LOZNICI IZMERENO 25 STEPENI, ALI GREJNA SEZONA I DALJE TRAJE: Isporuka toplotne energije bar još nekoliko dana
Foto: Kurir.rs/T.Ilić

VEĆ U 10 SATI U LOZNICI IZMERENO 25 STEPENI, ALI GREJNA SEZONA I DALJE TRAJE: Isporuka toplotne energije bar još nekoliko dana

Srbija -

LOZNICA – Kalendarski bi trebalo danas da bude zvanično okončana grejna sezona, u danu kada je već u 10 sati u Loznici temperatura 25, a juče je bila letnjih 29 stepeni.

Međutim, pošto je najavljeno ozbiljno pogoršanje vremena, isporuka toplotne energije biće nastavljena bar još nekoliko dana, kažu iz lozničkog JKP ‘’Toplana’’.

Loznica, grejanje, Toplana, Loznička toplana
foto: Kurir.rs/T.Ilić

- Sezona treba zvanično da bude okončana, ali pratimo vremensku prognozu pa ćemo je zbog osetnog zahlađenja, najavljenog od sutra, sigurno produžiti i vrlo verovatno grejati i narednog vikenda. Lani smo je završili 21. aprila pa je moguće da slično bude i sada. Zbog toplog vremena uglavnom smo ove sezone grejali u jutarnjim i večernjim satima, počinjali oko 6, a prestajali oko 9 sati i ponovo pokretali sistem oko 17 časova. U svakom slučaju naša je obaveza da grejanje isporučujemo najaksnije do 3. maja i to ćemo činiti ukoliko bude potrebno – poručuju iz ovog preduzeća. Loznička’’Toplana’’ greje sa posebne kotlarnice Zdravstveni centar u kome će radijatori, za razliku od ostalih korisnika, biti topli sve do 15. maja. Ovu grejnu sezonu počeli su 16. oktobra, a grejano je oko 600 jedinica poslovnog prostora i oko 2.900 stanova, odnosno ukupno oko 242.000 kvadratnih metara, a gotovo svi korisnici sistema daljinskog grejanja u Loznici već nekoliko godina tu uslugu plaćaju po potrošnji.

Inače, i ove sezone je za korisnike važila cena grejanja koja je nepromenjena još od 2013. godine.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja