ZLATIBOR KRCAT, TRAŽI SE KREVET VIŠE: Oko 50.000 turista dnevno poseti ovu planinu, prodavci trljaju ruke (FOTO)
Foto: RINA

ZLATIBOR KRCAT, TRAŽI SE KREVET VIŠE: Oko 50.000 turista dnevno poseti ovu planinu, prodavci trljaju ruke (FOTO)

Srbija -

Zlatibor je ovih dana pun kao šibica, posetioci su stigli sa svih strana kako bi na svežem vazduhu i uz obilje sadržaja odmorili tokom prazničnih dana i svako je pronašao ono što mu najviše odgovara.

Smeštajni kapaciteti su rezervisani uveliko pre praznika.

- Popunjenost kapaciteta je 100 posto, negde oko 50.000 turista dnevno je na Zlatiboru, a biće ih u kontinuitetu i narednih dana s obzirom da se prvomajski i vaskršnji praznici nadovezuju tako da očekujemo dve smene turista i ono što je bitno naglasiti da je Zlatibor kao destinacija spreman, svi lokaliteti su otvoreni i rade punim kapacitetom. Tu su Stopića pećina, muzej Staro selo u Sirogojnu, vodopad u Gostilju, ali i lokaliteti koji se nalaze van granica naše opštine. To su Nacionalni park Tara, prirodni rezervat Uvac, Mokra Gora, Višegrad, prgršt sadržaja koji se turistima nude i naravno tu je i naša najznačajnija atrakcija Gold Gondola - kazao je za agenciju RINA, direktor TO Zlatibor Vladimir Živanović.

Zlatibor
foto: RINA

Da je gondola zaista jedinstvena atrakcija potvrđuju redovi za kupovinu karata, jer skoro savko ko dođe na Zlatibor želi da uživa u jedinstvenom doživljaju i pogledu na prirodne lepote iz vazduha, a domaćini su se potrudili da to upotpune dodatnim sadržajima.

- Posle radionice za najmlađe i nadmetanju u šaranju jaja, organizovali smo nešto i za starije posetioce, pa će tako 4. maja moći da uživaju takođe u jednoj tematskoj radionici ’Četkica i čašica’ koja će se održati na krajnjoj stanici na Torniku. Inače sve radionice se i druge aktivnosti se održavaju od 12 do 14 časova na međustanici ili na krajnjoj stanici - istakla je Jelena Tanasković iz JP „Gold Gondola Zlatibor”.

A svako ko dođe na Zlatibor obavezno ponese jedinstvene suvenire. Tokom prazničnih dana na zlatnoj planini radi sve i prodaje se raznolika roba od pršute do nekretnina.

Zlatibor
foto: RINA

Prodavci na pijaci zadovoljno trljaju ruke i kažu da se najviše traže suvomesnati proizvodi, sir, kajmak, lekovite trave ali i med.

Što se tiče tržišta nekretnina i ono je živo i aktivno tokom prazničnih dana.

- Što se tiče kupaca nekretnina na Zlatiboru to su uglavnom ljudi iz Srbije, ali ima mnogo zainteresovanih iz regiona i dijaspore, tako da su ovi praznici odličan prilika da se upoznaju sa onim što mi nudimo - kaže Dragana Terzić iz Balkan skvera.

I upravo obilje i raznovrsnost ponude čini Zlatibor najtraženijom destinacijom u Srbiji koja iz dana u dan obara rekorde posećenosti.

(Kurir.rs/RINA)

Bonus video:

00:26

Zlatibor sneg

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track