OTVOREN DEČJI FESTIVAL "VREME RADOSTI" Vranjem odjekuju osmesi i graja: Samo da nam deca budu srećna (VIDEO)
Foto: Kurir/T.S.

OTVOREN DEČJI FESTIVAL "VREME RADOSTI" Vranjem odjekuju osmesi i graja: Samo da nam deca budu srećna (VIDEO)

Srbija -

U Vranju je u Gradskom parku u petak otvoren dečji festival "Vreme radosti". Manifestaciju organizuje Predškolska ustanova "Naše dete" sa Turističkom organizacijom, pod pokroviteljstvom grada Vranja.

"Nijedan događaj, kao ovaj, ne donosi toliko radosti i iskrenih osmeha i zato je meni jedan od najdražih. Veoma je važno da deca budu srećna, a za to moramo da se pobrinemo mi odrasli i pružimo im ljubav, pomoć, podršku i razumevanje. Deca su naša budućnost i zbog toga ih treba negovati s pažnjom i poštovanjem. Mi smo u obavezi da se posvetimo njihovom zdravlju, sigurnosti, obrazovanju i vaspitanju. Takođe, važno je da promovišemo njihova prava i da im pružimo priliku da se razviju u srećne i odgovorne članove društvene zajednice. Ovogodišnji festival 'Vreme radosti', kao i svi prethodni pažljivo je planiran, kako bi zadovoljio ukuse i interesovanja svoj deci. A ja vam želim da pored toga što je ovo festival 'Vreme radosti', naredna dva dana budu i vreme osmeha, koji će odzvanjati Gradskim parkom, jer ništa iskrenije i lepše od tog zvuka na svetu ne postoji", istakao je gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković na otvaranju festivala.

Vreme radosti, Vranje, deca
foto: Kurir/T.S.

Učesnici festivala, osnovci i predškolci svojim programom animirali su brojne posetioce u parku. Nastupili su hor OŠ "Bora Stanković" iz Tibužda, predškolci koji su izveli predstavu "Zelena bubamara", Folklorni ansambl "Sevdah", dečji pesnik Žikica Dimitrijević. Zabava za najmlađe upriličena je u Avantura parku, Kreativnom ateljeu Kulturno-obrazovnog centra, ŠAF-ovoj radionici i programu Deca - Deci Dečjoj likovnoj koloniji.

Rekviziti poput dvorca, karaoke, vožnja rolera, kao i nastupi Karate kluba "Vranje" i Školice sporta, samo su deo bogatog programa festivala.

00:16

Otvoren dečji festival Vreme radosti u Vranju

Osim zabavnog, sadržaji imaju i edukativni karakter.

Pripadnici policije i vatrogasno-spasilačke jedinice izložili su svoju opremu i vozila za sve radoznale mališane. Hitna pomoć i Crveni krst organizuju druženje sa mališanima u subotu. Nastup mađioničara Jovana Banjca izazvao je posebno interesovanje kod najmlađih. Glumci Pozorišta "Bora Stanković" izveli su predstavu Crvenkapa, a onda je nastupila i Ivana Peters koja je sa najmlađima napravila žurku.

Program se nastavlja u subotu od 11 časova u Gradskom parku predstavom "Ceca Pereca".

Otvaranju su prisustvovali zamenik gradonačelnika Milan Ilić, predsednica Skupštine grada Zorica Jović, načelnik Gradske uprave Dušan Aritonović kao i gradski većnici i direktori mnogih preduzeća i ustanova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track