Na putu između Negotina i Zaječara juče se odigrala prava drama kada je nepoznata osoba najverovatnije autom udarila rodu i ostavila je nasred ulice na milost i nemilost.

Povređenu pticu nešto kasnije su pronašli i spasili slučajni prolaznici, čiji joj je brzi i hrabri odgovor sačuvao život.

O ovoj akciji spasavanja progovorila je Irena iz Bora koja je na svom Iks profilu objasnila kako je samo spasavanje izgledalo ali i kakve su prognoze veterinara nakon pregleda povređene rode.

screenshot-20240616-145630.jpg
X printscreen 
foto: X printscreen

"U akciji spasavanja rode sa Miljkom i Anđelom caricom. Ajde gospođo Rodo, odmori i sutra na noge", napisala je Irena a onda dodala:

"Našli smo je pored puta, između Negotina i Zaječara, izgleda da ju je neko i udario autom. Povređena je, ali i u totalnom kolapsu od sunca".

"Veterinar se zahvalio što smo joj spasili život"

Bez mnogo premišljanja oni su rodu uzeli sa sobom i odveli je kod veterinara. Irena je dalje istakla da bez stručne pomoći veterinara verovatno ne bi preživela.

"Sada joj je mnogo bolje, nadam se do sutra da stane na noge. Miljko i ja je našli, ali ne bismo ništa umeli bez Anđele, bukvalno joj je spasila život... Kada smo stigli do veterinara on nam se zahvalio što smo joj spasili život...Ona sada nema terapiju. Rekao nam je da je udomimo do jutra kada će moći da urade rendgen, za sada je urađeno sve što je moglo", napisala je Irena.

"Javite kad poleti"

Objava o spasavanju rode navela je mnoge da iskoriste priliku te, pored zahvalnosti za ovakav ljudski i humani gest, podsete sve nas koliko naše malo nekome može biti mnogo. Posebno kada su životinje u pitanju.

"Bravo za gospođetinu", "Joj mukica, baš je bila klonula! Bravo za spasiteljku", "Sirota roda. Progutala neku kvarnu žabu. Bravo za spasitelje", "Javite kad poleti", "Kakva žena, odavno nisam ovako plakala", bili su samo neki od komentara.

Kurir.rs/Blic/X

Bonus video:

Kurir televizija RODE U ČAČANSKOM SELU: Tri godine svijaju gnezdo