Đaci radili celo leto za bolesnu decu
Foto: Sasa Urosev

Humani srednjoškolci

Đaci radili celo leto za bolesnu decu

Srbija -
Novac zarađen od predstava utrošili za kupovinu mašine za sušenje veša, posteljine, peškira i pelena

KIKINDA: Svaka čast !Dok su vrelo leto njihovi vršnjaci provodili na bazenu, satima četovali na Fejsbuku, a onda se iz noćnog života vraćali sa prvim petlovima, grupa kikindskih srednjoškolaca dugo očekivani raspust podredila je oboleloj deci.

Saznavši slučajno da Dečije odeljenje bolnice nema mašinu za sušenje veša, ali ni dovoljno posteljine i pelena, gimnazijalcu Stefanu Boći Ostojiću (18) iz Kikinde sinula je ideja. Mladi aktivista Crvenog krsta i glumac, osnovao je Humani teatar “Gusani u magli”:

- Pridružilo mi se petnaestoro srednjoškolaca odlučnih da sakupimo novac i konkrektno pomognemo bolesnoj deci ali i medicinskom osoblju. Na bini u dvorištu Narodne biblioteke koju nam je, oduševljena našom odlukom, bez nadoknade ustupila direktorica Radmila Perović, publiku smo zasmejavali skečevima Monti Pajtona i Roana Etkinsona, ali i organizovali koncerte, filmske i karaoke večeri… Sami smo finansirali štampanje plakate i osmišljavali nastupe. Od petnaest programa sakupili smo 67.250 dinara- priča Ostojić.

Bez pomoći sponzora, uspeli smo u onome što smo naumili. Kada bi se svi u našem društvu barem malo potrudili kako bi pomogli onima kojima je pomoć neophodna, svima bi nam bilo bolje. Naš trud se isplatio- priznaje Ostojić.

On i njegov kolega Nikola Tepavac , jedan od desetoro najboljih mladih naučnika Srbije o čijim je uspesima Kurir već pisao, predali su dr Dragici Mitrić, načelnici Dečijeg odeljenja mašinu za sušenje veša, posteljinu, peškire i pelene:-Ovi sjajni mladi ljudi su nas obradovali. Njihova ispoljena humanost je za svaku pohvalu-rekla je ona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track