Hiljadu mališana na maskenbalu u Jagodini

Hiljadu mališana na maskenbalu u Jagodini

Srbija -
Kostimirani u spajdermene, klovnove, gusare, princeze, vatrogasce, doktore, policajce, bubamare, leptire i razne junake crtanih filmova, igrali su uz dečje pesme na gradskom trgu

JAGODINA - Oko 1.000 dece uzrasta od tri do sedam godna učestvovalo je danas u centru Jagodine na tradicionalnom maskenbalu koji, u okviru Dečije nedelje, organizuje Predškolska ustanova "Pionir".

Mališani, kostimirani u spajdermene, klovnove, gusare, princeze, vatrogasce, doktore, policajce, bubamare, leptire i razne junake crtanih filmova, igrali su uz dečije pesme na gradskom trgu.

Prema rečima direktorke Predškolske ustanove "Pionir" Vesne Ostojić, gosti vrtića i Jagodine danas su bila deca iz Gračanice. Oko 50 dece i njihove vaspitačice su se družili sa mališanima iz vrtića "Bambi" i najavili nastavak saradnje i bratimljenje.

U okviru obeležavanja Dečije nedelje, od 1. do 7. oktobra, organizovano je niz aktivnosti, kao što je druženje sa klovnom u centru grada, afirmisanje prava dece sa smetnjama u razvoju, a sutra će u svim vrtićima biti organizovana prodajna izložba dečjih radova. Od prikupljenih sredstava biće kupljene igračke za vrtiće.

Predškolsku ustanovu "Pionir" u Jagodini pohađa oko 1.800 dece, a cena smeštaja dece se nije menjala godinama i iznosi od 650 do 2.200 dinara u zavisnosti od dužine boravka dece i materijalnog stanja roditelja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja