Milanovačke škole odbile besplatnu užinu za siromašne

Deo đaka bez obroka

Milanovačke škole odbile besplatnu užinu za siromašne

Srbija -
Saveti roditelja su odlučili da se peciva Crvenog krsta u dve škole uzimaju po jedan dan nedeljno, u jednoj šest dana mesečno dok je u školi 'Momčilo Nastasijević' odbijena kompletna ponuda a da nigde nikakvo obrazloženje nije dato

GORNJI MILANOVAC - Osnovne škole u Gornjem Milanovcu nisu prihvatile ponudu Crvenog krsta da se u đačkim kuhinjama za ovu školsku godinu obezbedi besplatan obrok za stotinu najsiromašnijih đaka, rečeno je u toj humanitarnoj organizaciji.

Sekretar Opštinskog odbora Tomislav Marković je rekao da je svim školama dostavljena ponuda da se peciva za đački obrok uzimaju u kuhinji Crvenog krsta, a da se od provizije obezbedi užina za đake koji to ne mogu da plate.

On kaže da je to dodatna pomoć Crvenog krsta i da cene peciva nisu ništa skuplje nego kod privatnika, a njihovu ispravnost kontroliše Zavod za javno zdravlje u Čačku i da je čitav asortiman proizvoda odnet na degustaciju u sve škole.

"Saveti roditelja su odlučili da se peciva Crvenog krsta u dve škole uzimaju po jedan dan nedeljno, u jednoj šest dana mesečno dok je u školi 'Momčilo Nastasijević' odbijena kompletna ponuda a da nigde nikakvo obrazloženje nije dato", rekao je Marković.

Na taj način u nekim školama je omogućeno da učenici, čiji roditelji nemaju da plate, dobijaju užinu jednom nedeljno, ili šest puta u mesecu dok u nekima nemaju nijedan obrok. Žarko Bajić, predsednik Saveta roditelja u školi "Momčilo Nastasijević" gde je ponuda odbijena, rekao je da kvalitet peciva koji se nudi nije na odgovarajućem nivou i da je svih 18 članova za to glasalo.

Sekretar Crvenog krsta je na to izjavio da škole od privatnih proizvođača peciva dobijaju određene benificije a da te iste proizvode, koje su pojedini roditelji ocenili kao nekvalitetne, isporučuju svim dečjim vrtićima i bolnici u Gornjem Milanovcu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track