Smederevski Patos na festivalu u Turskoj

Smederevski Patos na festivalu u Turskoj

Srbija -
Predstava "Plastične bašte" izvedena je na međunarodnom pozorišnom festivalu za decu i omladinu "Mala slova, veliki snovi" u Istanbulu

SMEDEREVO - Predstava "Plastične bašte" smederevske amaterske pozorišne trupe "Patos" izvedena je na međunarodnom pozorišnom festivalu za decu i omladinu "Mala slova, veliki snovi" u Istanbulu, saopšteno je danas u Smederevu.

U saopštenju smederevskog Centra za kulturu navodi se da je ta predstava nastala koprodukcijom smederevske trupe "Patos" sa italijanskim Teatrom Koreja iz Lečea, u režiji Salvatora Tramačera.

Nakon učešća na Dečjem festivalu u Orduu u Turskoj, a potom kao prvo srpsko pozorište posle 21 godine i na 52. Međunarodnom dečjem festivalu u Šibeniku, "Patos" je pozvan da učestvuje na međunarodnom pozorišnom festivalu za decu i omladinu u Istanbulu.

Pored pozorišnih predstava program čine seminari i radionice koje vode glumci iz Turske i gosti, a do do 14. oktobra na nekoliko različitih scena u Istanbulu biće odigrano 80 predstava i 20 pozorišnih trupa iz 10 zemalja.

Međunarodni pozorišni festival za decu i omladinu "Mala slova, veliki snovi" osnovalo je Udruženje istorijskog poluostrva umetnosti i kulture Istanbula.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track