Cvijićevi dani u Loznici

Velikom naučniku u čast

Cvijićevi dani u Loznici

Srbija -
Manifestacija počinje u Galeriji Mina Karadžić u četvrtak 11. oktobra od 18 časova, dokumentarnom izložbom "Cvijićevi savremenici"

LOZNICA - Tradicionalna naučno-kulturna manifestacija "Cvijićevi dani" posvećena naučniku Jovanu Cvijiću biće održana 11. i 12. oktobra u njegovom rodnom gradu Loznici.

Manifestacija će početi u Galeriji Mina Karadžić u četvrtak 11. oktobra od 18 časova, dokumentarnom izložbom "Cvijićevi savremenici" autorke Biljane Radičević.

Iste večeri Srpsko geografsko društvo uručiće lozničkom Centru za kulturu "Vuk Karadžić" medalju "Jovan Cvijić", a biće predstavljena i knjiga "Jadar i Rađevina" u izdanju Službenog glasnika. Manifestacija će biti završena u petak 12. oktobra, obeležavanjem Dana Osnovne škole "Jovan Cvijić".

Organizatori "Cvijićevih dana" su Centar za kulturu "Vuk Karadžić" i Osnovna škola "Jovan Cvijić", a pokrovitelj je grad Loznica.

Jovan Cvijić (1865-1927) bio je rektor Beogradskog univerziteta, predsednik Srpske kraljevske akademije i još sedam akademija nauka kao i 16 geografskih i prirodnjačkih društava. Bio je nosilac engleske, francuske i američke medalje za naučne radove i počasni doktor Sorbone i Karlovog univerziteta u Pragu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track