Zrenjaninska toplana greje dvokratno
Foto: Tanjug

Zrenjaninska toplana greje dvokratno

Srbija -
Toplana počinje sa radom u jutarnjim časovima, oko podneva prestaje i ponovo uključuje pogone u ranim popodnevnim satima

ZRENJANIN - Zbog visokih dnevnih temperatura Gradska toplana u Zrenjaninu nije obustavljala isporuku toplotne energije i grejanje stanova, ali primenjuje dvokratni sistem daljinskog grejanja.

Rukovodilac za prenos i predaju toplotne energije u tom javnom komunalnom preduzeću Ivan Kljucić izavio je da je ovakav režim rada uveden usled velikim osicilacija dnevne temperature koja prelazi i 20 stepeni Celzijusovih (C) i znatno niže temperatute u večernim satima.

Zbog toga Toplana počinje sa radom u jutarnjim časovima, oko podneva prestaje i ponovo uključuje pogone u ranim popodnevnim satima.

Uz to, u podstanicama stambenih zgrada ugrađena je oprema za automatsku regulaciju kojom se isklucuje daljinsko grejanje pri spoljnjoj temperaturi od 18 stepeni C.

Kuljić kaže da se na taj način smanjuju troškovi Toplane, a da potošaci imaju odgovaruće grejanje u 8.000 stanova, uz mogućnost da samo u nekim zgradama mogu da nastanu manji poremećaji u zagrevanju radijatora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track