Na Drini kućica!
Foto: RTS

Dospela i na američke čestitke

Na Drini kućica!

Srbija -
Brvnara na steni simbol je istrajnosti čoveka u borbi sa rekom, koja ju je rušila šest puta, a zahvaljujući internetu stekla je svetsku popularnost, što je donelo slavu Bajinoj Bašti

BAJINA BAŠTA - Fotografija na sajtu Nacionalne geografije od avgusta je Bajinoj Bašti i Srbiji obezbedila veliku popularnost, pogotovo u Kini, pa je u Bajinu Baštu stigla i ekipa kineske televizije da uradi reportažu o sada već čuvenoj kućici na Drini.

Posle fotografije dana, postala je fotografija meseca, sa 150 hiljada lajkova i deljenja. Do sada je kućica na Drini stekla popularnost ne samo na sajtu Nacionalne geografije, već i šire, a sve je počelo jednim slučajnim dolaskom u Bajinu Baštu.

"U više navrata sam dolazila, ali je nisam slikala, jer sam čekala da se stvore idealni uslovi za dobru fotografiju", kaže umetnički fotograf iz Mađarske Irena Beker.

Tako je uz "Valtera" i Boru Milutinovića svojevrsni srpski brend u Kini postalo i ovo malo zdanje. "U Kini je ova kuća vrlo popularna i ima mnogo ljubitelja, pa sam iz toga razloga i došla ovde", ističe novinarka Čan Juan Liu sa kineske Si-Si-Ti-Vi.

Brvnara na steni simbol je istrajnosti čoveka u borbi sa rekom, koja ju je rušila šest puta, a zahvaljujući internetu stekla je svetsku popularnost, što je donelo slavu Bajinoj Bašti.

"Za ove 44 godine koliko sam ovde, shvatio sam da moram da se povinujem sili reke, jer je ne mogu nikad zaustaviti.Tako sam odlučio da ovu poslednju kućicu napravim tako što se i prednja i zadnja strana dižu nagore", objašnjava Milija Mandić iz Bajine Bašte.

Kućica je postala motiv i na čestitkama i časopisima širom Amerike, objavio je RTS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track