Surdulici duguju pola budžeta
Foto: KURIR

Ne plaćaju porez

Surdulici duguju pola budžeta

Srbija -
Predsednik opštine Novica Tončev zna da će sa naplatom ovih dugova ići teško, ali upozorava da se u sadašnjoj teškoj ekonomskoj situaciji u zemlji opština neće odreći ni jednog dinara

SURDULICA - Više od 300 miliona dinara opštini Surdulica duguju poreski obveznici koji lokalnoj samoupravi nisu izmirili svoje obaveze za korišćenje gradskog građevinskog zemljišta, niti platili porez na imovinu ili nisu izmirili lokalne komunalne takse.

Predsednik opštine Novica Tončev kaže da su najveći dužnici u ovom trenutku preduzeća: "Mačkatica", "RS Partners Pes", "Simpo", "Jugoistok", "Vlasinske hidroelektrane“, "Srbija šume", "Atlas Elektronics“, "Masurica“, "Zastava promet“, "Vlasinka“ i Ministarstvo odbrane.

"Za nas je to ogroman problem imamo li u vidu da je budžet opštine u ovoj godini projektovan na 611,5 miliona dinara, a da od tih dužnika potražujemo nešto više od 300 miliona dinara“, kaže Tončev.

On zna da će sa naplatom ovih dugova ići teško, ali upozorava da se u sadašnjoj teškoj ekonomskoj situaciji u zemlji, opština Surdulica neće odreći ni jednog dinara.

"Sa nekoliko dužnika smo sklopili ugovore o reprogramu dugovanja, a sa drugima, koji su se oglušili o naše inicijative, primenićemo sve raspoložive zakonske mere“, ističe predsednik opštine.Na pitanje koje su to „zakonske mere“ predsednik opštine kaže da će se, prema nekim moćnicima, ići na onu najnepopularniju meru - blokadu računa.

"U narednih 15 dana napravićemo još jedan krug razgovora sa dužnicima. Svuda tamo gde razgovor ne dovede do rešenja, primeniće se ona poslednja i nepopularna mera - blokada žiro računa dužnika“ kaže predsednik opštine Surdulica Novica Tončev.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track