Dani Istre od 16. do 18. novembra
Foto: KURIR

Vojvodina

Dani Istre od 16. do 18. novembra

Srbija -
Programi te kulturne, turističke i zabavne priredbe koja prezentuje Istru i njene ljude biće prikazani publici u Novom Sadu, Subotici i Zrenjaninu

NOVI SAD - Tradicionalna manifestacija "Dani Istre u Vojvodini" ove godine biće održana od 16. do 18. novembra, a programi te kulturne, turističke i zabavne priredbe koja reprezentuje Istru i njene ljude biće prikazani publici u Novom Sadu, Subotici i Zrenjaninu.

Pokrajinski sekretarijat za kulturu i informisanje saopštio je da je prvi nastup u okviru programa predviđen za petak 16. novembar u Novom Sadu, kada će biti predstavljeni istarski savremeni književnici Neven Ušumović, Roberta Raži, Igor Grbić i Roberta Dubac. Njima će domaćin biti Radoslav Petković, a kao pratnja, na klaviru nastupiće i Bruno Krajcar.

Istog dana biće održan i program "Okusi Istre", etno-gastro prezentacija istarske kuhinje i rok koncert u klubu SKCNS - Fabrika, na kome će nastupiti bendovi Shaiones, Novembar, Protektori i Prljavi dripci.

U subotu, 17. novembra gosti iz Istre nastupiće u Zrenjaninu, a predviđen je koncert kantautora Bruna Krajcara u Muzičkoj školi "Josif Marinković", program "Okusi Istre" i nastup kantautora Elisa Lovrića i Dražena Turine. Istog dana u Gradskoj biblioteci u Subotici nastupiće književnici Neven Ušumović, Roberta Raži, Igor Grbić i Roberta Dubac.Izložba "Pad - san o ljudskosti ili traganje za moralnim" biće otvorena 17. novembra u Muzeju Vojvodine u Novom Sadu, na kojoj će devet umetnika iz Istre predstaviti svoje radove posvećene življenju u savremenom svetu izokrenutih vrednosti.

Izložba će biti otvorena preformansom jednog od učesnika izložbe Pina Josipa Ivančića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track