Učiteljica manipulisala parama, roditelji je brane

Protest u Leskovcu

Učiteljica manipulisala parama, roditelji je brane

Srbija -
Policija je protiv učiteljice Dobrunke Jovanović 2. oktobra podnela krivičnu prijavu, zbog sumnje da nije u propisanom roku školskoj blagajni uplatila 660.000 dinara od ekskurzija i prodatih udžbenika.

LESKOVAC - Roditelji učenika prvog razreda OŠ "Vasa Pelagić" u Leskovcu nisu poslali decu u školu već su sami došli do škole, protiveći se tako odluci da učiteljica njihove dece Dobrunka Jovanović dobije otkaz.

Roditelji učenika odeljenja I/3 zahtevali su da upoznaju novu učiteljicu, koja je umesto dosadašnje određena da predaje njihovoj deci.

Prethodnoj učiteljici Dobrunki Jovanović Školski odbor je dao otkaz, jer je protiv nje pokrenut krivični postupak zbog sumnje da nije u zakonskom roku uplatila novac od đačkih ekskurzija i prodaje udžbenika.

"Hteli smo samo da odemo do direktora i od njega saznamo ko će ubuduće učiti našu decu, ali nas je na ulazu dočekala policija, koja nam je rekla da ne možemo da uđemo u školu. Ne branimo mi deci da idu u školu, ali ih nismo doveli, jer ne znamo kakav je nastavnik koji treba da im predaje. Mi i dalje smatramo da je dosadašnja učiteljica Dobrunka Jovanović, dobar pedagog i mislimo da ona treba da uči decu sve dok se ne dokaže da je kriva", rekao je predsednik Saveta roditelja 1/3 odeljenja Miodrag Stanković.

Ispred škole, više od jednog sata, bilo je okupljeno 17 od 26 roditelja tog odeljenja.

Učiteljica Dobrunka Jovanović, protiv koje je policija podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da nije na vreme uplatila novac, izjavila je da ona nije organizovala protest roditelja i da je sav novac uplatila blagajni škole.

"Ne negiram da sam nešto malo kasnila sa uplatom, tačnije tri meseca, ali sam sve uplatila blagajni. U ovoj školi nisam samo ja ta koja nije na vreme uplatila novac, već ima i drugih ali oni nisu kažnjeni. Smatram da nisam kriva i da je ovo samo hajka protiv mene", izjavila je ona.

Direktor OŠ " Vasa Pelagić" Zoran Karapandžić rekao je da će izjave dati tek kada policija, istražni organi i sud završe postupak.

Policija je protiv učiteljice Dobrunke Jovanović 2. oktobra podnela krivičnu prijavu, zbog sumnje da nije u propisanom roku školskoj blagajni uplatila 660.000 dinara od ekskurzija i prodatih udžbenika.

Policijska uprva u Leskovcu saopštila je tada da se sumnja da je prijavljeni nastavnik u toku školske 2011/2012. godine prisvojila novac i sebi pribavila protivimovinsku korist u iznosu od 280.000 dinara, na taj način što novac koji je prikupila od učenika na ime izvođenja rekreativne nastave, jednodnevne ekskurzije i kupovinu udžbenika nije uplatila blagajni škole do 15. juna ove godine kada je bio krajnji rok.

Takođe se sumnja, da se neovlašćeno poslužila i novcem u iznosu od 380.000 dinara, koji je prikupila školske 2012/2011. godine u istu svrhu, ali do 15. juna 2011. godine prikupljena novčana sredstva nije uplatila u blagajnu škole.

Uplatu novčanog iznosa izvršila je znatno kasnije u dve rate, navedeno je u tadašnjem saopštenju Policijske uprave u Leskovcu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja