LSV predao štednu kasicu gradonačelniku Bošnjaku
Foto: KURIR

Zrenjanin

LSV predao štednu kasicu gradonačelniku Bošnjaku

Srbija -
Građani i građanke Zrenjanina imaju pravo da znaju koliko iz svog džepa izdvajaju za funkcionerske plate, koje su nakon dolaska nove vlasti povećane za čak 30 odsto, izjavio je ispred Gradske kuće predsednik zrenjaninskog Gradskog odbora Omladine LSV Nenad Mišković

ZRENJANIN - Predstavnici Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u Zrenjaninu simbolično su danas gradonačelniku Ivanu Bošnjaku predali štednu kasicu i upozorili ga da gradska vlast bahato troši novca građana i građanki."Pozivamo Ivana Bošnjaka, gradonačelnika grada Zrenjanina, i njegove saradnike da saopšte javnosti kolike su plate sami sebi dodelili. Građani i građanke Zrenjanina imaju pravo da znaju koliko iz svog džepa izdvajaju za funkcionerske plate, koje su nakon dolaska nove vlasti povećane za čak 30 odsto, kao i da im se obrazloži opravdanost povećanja plata svih funkcionera", izjavio je ispred Gradske kuće predsednik zrenjaninskog Gradskog odbora Omladine LSV Nenad Mišković.

LSV je pozvao predsednika Skupštine grada Zrenjanina Radovana Bulajića i njegovog zamenika Ljubomira Stanisavljeva da kažu kolike su njihove volonterske plate.

"Apelujemo na njih da prestanu da obmanjuju javnost time što sebe nazivaju volonterima, jer na taj način samo potcenjuju Zrenjanince i Zrenjaninke, kojima je jasno da to nisu, jer redovno primaju platu iz budžeta grada", rekao je Mišković.

Okupljeni članovi LSV su upozorili gradonačelnika Bošnjaka da znaju da i dalje prima platu i kao poslanik u Skupštini AP Vojvodine.

Oni su naveli da gradonačlenik nije dostavio sve podatke o svojim prihodima Agenciji za borbu protiv korupcije, u čijem registru stoji da je on samo pokrajinski poslanik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track