U Bujanovcu i Preševu počela Škola srpskog jezika

Sticanje diploma

U Bujanovcu i Preševu počela Škola srpskog jezika

Srbija -
Na kraju nastave svi koji polože ispit dobiće diplome Instituta za strane jezike, rekla savetnica u Koordinacionom telu za opštine Bujanovac, Preševo i Medveđa Milica Rodić

BUJANOVAC - Danas su u Bujanovcu i Preševu 310 Albanaca i Albanki starosti između 15 i 30 godina krenuli na prve časove Škole srpskog jezika.

Savetnica u Koordinacionom telu za opštine Bujanovac, Preševo i Medveđa Milica Rodić kaže da su svi polaznici posle testa svrstani u dve grupe, zavisno od stepena znanja srpskog jezika.

"Za sve polaznike Škole srpskog jezika nastava i udžbenici su besplatni. Oni će narednih sedam meseci raditi dva dana nedeljno, a na kraju nastave svi koji polože ispit dobiće diplome Instituta za strane jezike", rekla je Rodić.

Ona je takođe objasnila da će nastavu srpskog jezika, po programu Instituta za strane jezike iz Beograda, držati profesori srpskog jezika uz saradnju sa asistentima Albancima, takođe profesorima srpskog jezika.

"Posedujem izvesno znanje srpskog jezika, ali mi je to za moje pojmove i standarde nedovoljno. Drago mi je što ću se na ovakav način osposobiti, a siguran sam da će mi ova diploma pomoći da nađem dobar posao", kaže Valjon Begzadi iz Bujanovca.

Polaznici Škole srpskog jezika nastavu će pohađati u prostorijama Odeljena Ekonomskog fakulteta u Bujanovcu i Srednjoj školi "Sezai Suroi" u Preševu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track