Restrikcije vode u Novoj Varoši

Restrikcije vode u Novoj Varoši

Srbija -
Svakodnevno se voda isključuje od devet do 15 časova i od 22 časa do pet ujutru

NOVA VAROŠ - U gradski vodovod u Novoj Varoši dotiče tek polovina potrebnih količina, pa su i danas nastavljene restrikcije vode. Svakodnevno se voda isključuje od devet do 15 časova i od 22 časa do pet ujutru.

"Grad se snabdeva vodom sa tri izvorišta odakle se ona doprema pumpama. Već dva meseca voda s glavnog izvorišta Lakomica ne dotiče u centralni rezervoar već samo do nekih prigradskih naselja", rekao je šef vodovoda Milojko Selaković i dodao da je dugotrajna suša prepolovila sva tri izvorišta, pa su restrikcije neizbežne.

U Javnom komunalnom preduzeću "3. septembar" tvrde da su poslednjih godina rekonstruisali mrežu pa su gubici vode svedeni na minimum.

Ako suša potraje, slavine će biti suve tokom većeg dela dana, kažu u tom preduzeću. Grad u čijoj su blizini tri akumulaciona jezera i desetak manjih planinskih reka stalno ima problema s vodosnabdevanjem.Bez vode još od letos su i meštani većine od tridesetak sela u toj opštini.

Nekoliko nedelja u avgustu i septembru Vojska Srbije je s dve cisterne priskočila u pomoć, a poslednjih dana ni jedina cisterna Javnog komunalnog preduzeća "3. septembar" više ne transportuje vodu, jer bi tada bez vode ostale takozvane više kote u gradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track